11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

„Periculoasele” legături ale infractorului Marius Negrea cu celebrul cartel mexican Sinaloa i-au adus 15 ani de închisoare

Bistrițeanul Marius Negrea, care, potrivit procurorilor, conducea o grupare ce se ocupa cu transportul drogurilor furnizate de celebrul cartel mexican Sinaloa în Marea Britanie, a fost condamnat la 15 ani de închisoare. În total membrii grupării au luat 46 de ani de închisoare.

Zilele trecute, Tribunalul Bistrița-Năsăud l-a condamnat pe Marius Negrea la 15 ani și trei luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc și constituirea unui grup infracțional organizat. De asemenea, a fost confiscată suma de 276.000 de euro, iar inculpații sunt obligați să plătească și peste 100.000 de lei cheltuieli de judecată.

Acesta conducea o grupare specializată în transportul drogurilor de mare risc, motiv pentru care a și luat cea mai mare pedeapsă. Au mai fost condamnate în același dosar alte 4 persoane, locotenenții lui Negrea, la pedepse cuprinse între 9 și 4 ani de închisoare. Pedepsele totalizează 46 de ani de închisoare, iar sentința nu este definitivă, putând fi atacată.

Potrivit ziare.com, gruparea din care făceau parte românii avea legături cu celebrul cartel Sinaloa din Mexic, unul dintre cele mai violente din lume, condus printre alții de „El Chapo” Joaquim Guzman a fost extrădat în Statele Unite, unde, în 2019 a fost condamnat la închisoare pe viață, primind încă o sentință adițională de 30 de ani de închisoare. Autoritățile i-au confiscat și 12,6 miliarde de dolari.

Românii, care erau șoferi pe autocamioane, au devenit cărăuși de cocaină și alte droguri, transportându-le între Olanda și Marea Britanie.

Despre gruparea din România condusă de Negrea scria în 2017 inclusiv ziarul britanic The Times, care cita National Crime Agency. Potrivit cotidianului o ramură europeană a cunoscutului cartel a format o alianță cu o grupare cu nume neidentificat din România, capabilă „să aducă săptămânal cantități mari de cocaină în Marea Britanie, folosind autotrenuri”.

În același an, casa din Bistrița a lui Negrea era luată la puricat de procurori, acesta fiind luat pe sus, în cătușe. Tot atunci au mai avut loc percheziții în Alba, Neamț, dar și Germania, Marea Britanie și Olanda.

Autoritățile din Marea Britanie au reușit să oprească un astfel de transport, găsind într-un autotren nu mai puțin de 21 de kilograme de cocaină. În total au fost capturate peste 200 de kilograme de cannabis, 50 de kilograme de ketamină și 55 de kilograme de cocaină de către autoritățile din Spania, Franța și Marea Britanie.

Marius Negrea prefera să lucreze pe partea de transport cu români, care asigurau aprovizionarea cu cannabis, ketamină și cocaină, în diferite țări europene. „Buzunarele” unde erau ascunse drogurile erau confecționate în Germania, de către doi români și un neamț. Doar în 2017 au fost prinși 17 membri ai acestei grupări.

Imagini de la perchezițiile din 2017:

Mai puteți citi despre ce au descoperit procurorii AICI.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?