11.6 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Perioadă critică pentru angajații de pe Ambulanță! 148 de misiuni în jumătate de zi

Angajații de la Serviciul de Ambulanță din Bistrița-Năsăud au trecut printr-o perioadă critică. Conform datelor furnizate de SAJ BN, cei de pe ambulanțe au avut până și 148 de intervenții în 12 ore.

Prin acest mesaj oferit de SAJ BN, a fost tras și un semnal de alarmă cu privire la numărul de angajați care a rămas neschimbat, chiar dacă problemele oamenilor se înmulțesc, iar salvatorii sunt extenuați.

”Perioada de foc continuă pentru salariații din Ambulanță, din cauza incidenței, atât în municipiu cât și în și județ. Au fost înregistrate ture cu activitate-vârf, nemaiîntâlnite, chiar și cu 148 de misiuni/12 ore sau zile în care s-au efectuat 210 TR-Ag în 24 ore. Toate astea în condițiile în care se lucrează cu același nr. de personal, mai extenuat și mai vulnerabil cu fiecare zi care trece”, informează Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud.

În numai o săptămână, întregul personal de pe Ambulanță a fost suprasolicitat, aceștia publicând și statisticile:

”Cu toate că echipajul SVSU sprijină constant activitatea de testare, cifrele vorbesc de la sine. Astfel, între 15 și 22 ianuarie 2022, au fost derulate:

  • în medie de 114.31 misiuni/12 h în dispeceratul integrat
  • în medie 60,81 misiuni cod verde/12 h/județ
  • în medie 9,4 misiuni cod albastru (transfer)/12 h/județ
  • în medie 10,69 consultatii de urgență la domiciliu (ambulanță ACD)/ județ
  • în medie 52,19 misiuni testare Covid/12 h/județ au fost efectuate în medie 100,25 TR antigenice/tura de 12 h/județ, din care cu rezultat pozitiv în medie 41,06 teste rapide/12 h/județ echipajele de sprijin SVSU Bistrița au recoltat, de la începutul operaționalizării, un total de 249 TR-Ag. În perioada 15-22 ianuarie 2022 au contribuit cu recoltarea a 185 teste, ceea ce reprezintă o medie de 23,2 teste/8 h”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: