8.3 C
Bistrița
vineri, martie 24, 2023

Baba Vanga de Bistrița-Năsăud

Ovidiu Florean, fost senator PNL, acum un senator al nimănui, face predicții din postura șomerului ajuns parlamentar. Da, era șomer. Da, a ajuns parlamentar cu sintagma „voi deschide reactoarele 2 și 3 de la Cernavodă, iar România va deveni independentă energetic”.

Nici nu conta ce spune, atât timp cât lumea era sătulă de PSD. Putea să promită la fel de bine că va inversa polii magnetici ai Terrei, că va astupa Groapa Marianelor, că va înmulți capre cu vaci ca să avem mai mulți porci N-avea relevanță. Important pentru el a fost triunghiul dragostei care l-a zămislit parlamentar: Ioan Turc -Orban – Florean.

Un menage á trois pe interes politic și avantajos financiar.

S-a întâmplat că PNL a fost lovit de dambla, iar Florean, fidel, a devenit neafiliat, adică parte din subterfugiul lui Orban de a continua în politică, pentru că abonamentul la banii publici se face uneori pe viață.

Cu cei 130.000 lei dăruiți partidului în campania electorală, șomerul Ovidiu Florean are abonament pe viață. Adicătelea, chiar dacă nu va mai fi parlamentar, va avea pensie specială. De ce nu a folosit Florean 130.000 lei pentru a-și deschide o afacere? Pentru că așa a văzut la Turc, la Orban, bugetari convinși. Iar dragostea, fidelitatea din politică se întreține cu bani. De la proști. De la cetățeni adică.

Acum, în plină pandemie, preocupat de siguranța națională, vezi amenințarea Rusiei dar și pandemia, Florean, viclean copil de casă, face predicții.

El vede viitorul, învățat fiind să încerce să tulbure apele politicii din Bistrița. Astfel, îi vede pe unii primari liberali la PSD, iar pe unii, ați ghicit la Forța Dreptei a lui Orban.

Bineînțeles, deși este ostil PNL, Florean îl laudă pe Turc, primar PNL, căruia îi prevede 100 de mandate ca primar. V-ați prins? Love is in the air.

Având în vedere că președintele PNL BN, Ioan Turc, nu va lua apărarea propriilor primari, întrebarea care se pune este următoarea: Nu cumva Turc va candida peste doi ani din partea Forței alea de dreapta? Adică un fel de perversă de pe Târgu Ocna? Pentru că acum, în plin mandat, nu poate. Că pierde. Și post. Și lovele, nu love.

Cam asta se înțelege din predicții. Ioan Turc ar trebui să iasă public să-și apere oastea și să închidă gura lumii. N-o va face.

Era să uităm un argument important. La congresul PNL, organizația condusă de Ioan Turc a publicat un fel de jurământ solemn conform căruia îl susține pe Orban! Acum, capisci?

În concluzie, senatorul nimănui, Ovidiu Florean, l-a dat în gât pe Turc, aducându-i laude, iar pe liberali, ăia care mai sunt, i-a împroșcat cu noroi.

„Că cam” așa stau lucrurile când iubești cu adevărat liberalismul.
Ca în bancul ăla cu Gheorghe și Ion care aveau aceeași amantă. Nu s-au certat. Au vorbit:

– Ce faci Ioane, te dai la amanta mea?
– Îmi cer scuze, dar e nevastă-mea.
– Eu îmi cer scuze, n-am știut.
– Stai liniștit. Ea să nu se prindă.

Dar Florean a vorbit…e senator. Parol!

Mai multe detalii:

Ovidiu Florean: Șase primari PNL din Bistrița-Năsăud vor candida din partea PSD la alegerile viitoare

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Tot ce scrieti e pur adevar dar nu doar ptr florean ci….pentru intreg aparatul bugetar in frunte cu clasa politica….si stiti de ce merge??…pentru ca in romania mai sunt inca multi……multi prosti….asa cum spuneti…care platesc taxe si impozite pentru ca doar atat stiu (si mai stau si la coada sa ne arate ca s prosti cuadevarat)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...