30.8 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

Peste 2.000 de persoane au fentat statul și-au primit ajutoare financiare fără să aibă drept

Potrivit Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud anul trecut s-au făcut plăți necuvenite de aproape 2,3 milioane de lei, jumătate reprezentând indemnizații de creștere a copilului. Peste 2.000 de persoane din județ au primit ajutoare financiare fără să aibă dreptul.

Într-un raport aferent anului trecut, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud precizează că a identificat plăți necuvenite de aproape 2,3 milioane de lei.

Asta înseamnă că peste 2.000 de persoane din județ au primit ajutoare financiare fără să aibă dreptul. Jumătate din plățile necuvenite reprezintă indemnizații de creștere a copilului. AJPIS a reușit, totuși, să recupereze peste 85% din prejudiciu.

„AJPIS Bistrița-Năsăud a identificat, în cursul anului 2021, 2.140 de cazuri de plăți necuvenite raportat la un număr mediu de beneficiari de 94.735, adică 2,26%. Valoarea prejudiciului din debitele stabilite este de 2,29 milioane de lei, adică 0,58% din valoarea totală a beneficiilor de asistență socială, plătite efectiv de către AJPIS, în sumă de 396.533.365 lei”, precizează instituția în raport.

Din cele 2,2 milioane de plăți necuvenite, peste un milion  reprezintă indemnizații de creștere a copilului.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.