27.3 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

Coadă la îmbălsămarea statului

Ceea ce s-a întâmplat ieri la benzinării este reflexia unui capăt de drum. A unei autostrăzi ce se termină în pădure, a gunoiului aruncat în șanț, a liberalizării prețului la energie, a mlaștinii puturoase în care ne scăldăm închipuindu-ne că suntem la Techirghiol.

Desigur, invocăm educația ca și premisă a eșecului de țară. N-avem cultura economiei de piață pentru că nu a avut nimeni timp să ne învețe. Suntem o țară de repetenți cu obiceiuri transmise prin genele comunismului.

Cozile la hârtie igienică, la măști, la ulei, benzină, mălai sunt un exercițiu al socializării. Vorbim noi cu noi, ne transmitem temerile și suntem convinși că va fi mai rău. Doar la alegeri ne facem speranțe că va fi bine, deoarece politicul ne cere votul. Ne trece repede după.

Nu sunt vreun deștept, dar învăț și la vârsta asta, un fel avanpremieră a pensiei.

V-am spus că nu sunt deștept, o repet ca să fiu pe deplin convins de acest lucru, însă pot recunoaște mințile luminate. Ca orice român, dealtfel. Astăzi, un sociolog, Vladimir Ionas, m-a scos la tablă și mi-a dat 4. N-am învățat, nu mi-am făcut temele de 32 de ani, deci n-am cum să trec examenul de maturitate al democrației. Lecția se numește „Dacă aș fi om politic.”

„Dacă aș fi om politic acum m-aș speria. Pentru că poveștile cu pașapoartele, iodul, benzina etc arată un singur lucru. Lipsa totală de încredere a cetățenilor în Stat. E grav….pentru că este aproape imposibil să mai recâștigi ceva”.

În Bistrița-Năsăud, un singur politician a conștientizat că statul român este la perfuzii și că panica instituită cu scumpirea carburantului este un atentat la siguranța statului. Bogdan Ivan, un deputat tânăr. N-are relevanță partidul, oricum nu l-a pomenit. Puteți vedea aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=369958341805112&id=100063728463008

Bogdan Ivan crede că poate salva statul, dacă mai este ceva de salvat.

A mai avut o încercare președintele PNL Bistrița care și-a menționat și funcția, și gradul și partidul, și s-a lăudat că a sunat la ministrul Popescu ca să fie bine să nu fie rău. După părerea lui, statul a fost salvat deja.

La nivel național, vitejii apar acum când este soare-afară, când cântă păsărelele.

Dar nu vor recâștiga încrederea cetățenilor în stat. N-au cum.
Uite-așa ne vom conduce singuri. După instinct, bârfe și postări pe facebook.

Referitor la cei care și-au făcut provizii de carburant în canistre, pungi, butoaie, tomberoane de gunoi este valabilă replica lui Moromete: „Asta devine după facultăți”.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Lasa-i omule sa adune, sa bage-n ei, sa faca averi samd. Lacomia si egoismul ne caracterizeaza ca specie, nu ma mira deloc reactia multora dintre noi.
    Iti dai seama ce satisfactie au avut ca si-au umplut rezervoarele si ce somn fara vise in noaptea aia ?
    De parca ziua de maine , cu realitatile ei mizere si amare, nu o sa mai vina din cauza de rezeror plin, camara burdusita sau conturi babane puse la adapost in tari neutre 🙂

  2. dar nemernicia celor care au urcat pretul la pompa pe principiul poi ce io is prost sa dau mai ieftin????????? ce de bani au facut aia!!!!!! asta de afacere!!!!!!!!!!!!!!!!!!! le multumi acestor asa zisi patroni care pe langa ca in general isi pun profituri uriase….acum in prag de colaps ne calca pe gat efectiv. adevarati patrioti sunt astia!!!!! milioane de lei s-au bagat in buzunarele lor!!!! milioane!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...