Ioan Cămărășan, repus în funcția de primar la Silivașu de Câmpie! Curtea de Apel Cluj i-a dat câștig de cauză:

5
2466

În toamna anului trecut, Silivașu de Câmpie rămânea fără primar. Ioan Cămărășan a fost găsit incompatibil de ANI. Primarul a explicat că nu e vinovat și va ataca decizia în instanță. Curtea de Apel Cluj a decis repunerea sa în funcție.

În februarie 2018, Ioan Cămărășanu a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Acesta era acuzat că ar fi favorizat afacerile familiei, semnând pentru niște terenuri.

Silivașu de Câmpie : Când ești primar, dar aperi interesele familiei

Timpul a trecut, iar la alegerile din 2020, Ioan Cămărășan a fost reales primar al comunei Silivașu de Câmpie, deși era ”evaluat” de ANI.

În 22 noiembrie 2021, Ioan Cămărășanu a fost informat că NU mai este primar al comunei, tocmai pe considerentul incompatibilității descoperite de ANI. Acesta a declarat că va ataca în instanță decizia.

„Am spus adevărul adevărat, consider că sunt nevinovat, recunosc că am semnat 83 de contracte, prin care se află și 4 contracte ale fratelui, soției, cumnatului, tatălui. Dar nu există niciun folos. Trebuiau semnate acele contracte, mai ales că erau prevederi administrative care ne obligau să dăm pășunea. Nu trebuia să semnez”, explica situația pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Tiberiu Cămărășan.

Primarul din Silivașu de Câmpie: „Contest decizia Instituției Prefectului în instanță!”

Ultima zi a lunii februarie i-a adus lui Ioan Cămărășan funcția de primar înapoi.

Admite recursul formulat de reclamantul CIT împotriva încheierii de şedinţă pronunţate de Tribunalul Bistriţa Năsăud în dosarul nr. 2738/112/2021 la data de 20.12.2021 pe care o casează în privinţa soluţiei dispuse cu privire la cererea de suspendare formulată de reclamant şi, în rejudecare: Admite cererea formulată de reclamantul CIT, în contradictoriu cu pârâţii PJBN şi IPJBN. Suspendă executarea actului administrativ reprezentat de Ordinul nr. 266/19.11.2021, privind „constatarea încetării de drept a mandatului de primar al Comunei SDC al domnului CIT„, până la soluţionarea definitivă a cauzei pe fond. Prezenta decizie este definitivă”, se arată pe portalul Curții de Apel Cluj.

Astfel, ordinul Prefecturii este suspendat până la înfățișarea finală care va avea loc săptămâna viitoare. Ioan Cămărășan, care s-a reîntors la primărie încă din 28 februarie, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, că: „Am câștigat bătălia, dar nu e gata războiul. AM încredere că se va face dreptate până la final”.

5 COMENTARII

 1. Adevărul iese la lumină. Felicitări dle primar!!! Silivasenii vă sunt alături, știu ce fel de om sunteți! Rușine celor care v-au târât în mocirlă,ar trebui să le cereți daune materiale și morale. ..”Nu mor caii când vor câinii”

 2. Acest numit om trebuia sa si de a demisia si sa renunte la primarie in prima zi cand a fost pus sub acuzare…. restul e cancan…orice valutist obtine in instanta ce vrea….chiar si daune de milioane de euro! Primare daca tit esti ndvinovat CERE DAUNE…CE SPUI DE T MILIARDE? NU meriti tu asa ceva? Prosti inca maj sunt care sa plateasca impozite!

 3. Maaaa…ai semnat?
  Este lege…..
  Paaaaaaa!
  Bine ca nu erai cu masina pe trecere de pietoni…..
  Succces clasei politice in lupta cu justitia…prostii platesc…altii stau la coada la benzina!!!

 4. pt cei ,,interesati,,vedeti ce a facut in comuna apoi mincati cacao,apa canalizare asfalt.stau la 10 km de un mare municipiu si nici apa potabila nu avem ,drum judetea spart si ulite cu pamint

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.