REZULTAT FINAL: Cine și-a adjudecat fotoliul de primar în orașe și comunele din Bistrița-Năsăud

REZULTAT FINAL: Cine și-a adjudecat fotoliul de primar în orașe și comunele din Bistrița-Năsăud

Bistrițeanul.ro îți prezintă lista completă a primarilor aleși în urma alegerilor locale de ieri:

Bistrița va fi condusă în următorii 4 ani de liberalul Ioan Turc. Nu mai puțin de 10 candidați s-au luptat pentru fotoliul de edil al municipiului reședință de județ.

– Orașul Beclean va fi condus de primarul în funcție, social-democratul Nicolae Moldovan.

– Orașul Năsăud va avea conducere liberală, alegerile fiind câștigate de Dorin Vlașin. Se pare că acesta se va bucura și de majoritate în consiliul local.

– Orașul Sîngeorz-Băi va fi condus de independentul (susținut de PNL) Traian Ogâgău.

– Bistrița-Bârgăului rămâne pe mâinile lui Vasile Laba (PSD).

– Braniștea va rămâne pe mâinile lui Tamas Martonos, singurul primar pe care îl are UDMR în județ.

– Comuna Budacu de Jos va fi condusă tot de Florin Simionca (PSD).

– Budești va rămâne pe mâinile lui Vasile Codrea (PSD).

– Căianu Mic va rămâne pe mâinile social-democratului Paul Știr .

– comuna Cetate va fi condusă tot de Lucian Tarniță (PSD).

– Chiuza va fi condusă de social-democratul Grigore Bradea.

– Ciceu Giurgești va fi condusă în continuare de Vasile Iuga (PSD).

– Ciceu Mihăiești va fi condusă de Valentin Mureșan (PSD).

– La Coșbuc va rămâne primar Ioan Pavelea (PNL).

– La Dumitra rămâne Gheorghe Bălăjan (ALDE)

– Dumitrița va fi condusă tot de Ilie Uchrenciuc (PSD).

– Feldru rămâne tot pe mâinile lui Grigore Țiolan (PNL)

– Galații Bistriței va fi condusă de Vasile Vermeșan (PSD).

– Ilva Mare va fi condusă de Octavian Cicșa (PNL), aflat la primul mandat.

– Ilva Mică va fi condusă în continuare de Aurel Horea (PSD).

– Josenii Bârgăului va fi condusă tot de Nicolae Vrîncean (PSD).

– Lechința va fi condusă tot de Romeo Florian (PSD).

– La Leșu s-a schimbat primarul, Ioan Pop fiind înlocuit de Sorin Avram (PNL)

– Livezile va fi condusă în continuare de Traian Simionca (ALDE).

– Lunca Ilvei va fi condusă tot de Flaviu Lupșan (PNL)

– Maieru rămâne pe mâinile lui Vasile Borș (PSD).

– Matei va fi condusă în continuare de Vasile Encian (PNL)

– Măgura Ilvei rămâne pe mâinile lui Valer Avram (PSD).

– Mărișelu rămâne pe mâinile lui Horea Petruț (PSD).

– Miceștii de Câmpie va fi condusă tot de Ioan Becan (PNL).

– Milaș rămâne pe mâinile lui Iosif Gabor (PSD), care ajunge la mandatul cu numărul 8!

– Monorul rămâne pe mâinile lui Ioan Cira (PSD).

– Negrilești va fi condusă de Dumitru Costin (PSD).

– Nimigea rămâne pe mâinile lui Mircea Runcan (PSD).

– La Nușeni a câștigat tot primarul în funcție Ioan Mureșan (PNL).

– Parva va fi condusă tot de Ioan Strugari (PSD).

– Petru Rareș va avea un nou primar: Ionel Ropan (PNL).

– comuna Poiana Ilvei va fi condusă în continuare de Ioan Scridonesi (PSD).

– La Prundu Bârgăului va rămâne tot Doru Crișan (PSD).

– La Rebra găsim o situație mai deosebită: se pare că aici alegerile s-ar putea relua, după ce doi candidați au ieșit la egalitate.

– Rebrișoara va fi condusă în continuare de Viorel Clăpău (PNL).

– La Rodna rămâne Valentin Grapini (PSD).

– La Romuli rămâne Ioan Monița (ALDE).

– La Runcu Salvei rămâne Anchidim Pavelea (PNL).

– La Salva rămâne Gheorghe Onul (PSD)

– La Sânmihaiu de Câmpie rămâne Ioan Mate (ALDE).

– Silivașu de Câmpie va fi condus tot de Ioan Cămărășan (ALDE)

– Spermezeu rămâne tot pe mâinile lui Sorin Hognogi (PNL).

– La Șanț se schimbă conducerea, primăria fiind preluată de Marian Forogău (PNL)

– Șieul va fi condus tot de Ionuț Cifor (ALDE).

– Șieu Măgheruș rămâne pe mâinile lui Sorin Mititean (PNL).

– Șieu Odorhei va fi condusă tot de Sorin Sfintean (PSD)

– La Șieuț s-a schimbat primarul! Primăria va fi preluată de Mihai Ivan (PSD).

– Șintereagul rămâne pe mâinile lui Ioan Bob (PSD)

– Târlișua va fi condusă în continuare de Vlăduț Purja (PSD).

– Teaca rămâne pe mâinile lui Iustian Muntean (PSD).

– Telciu va fi condus tot de Sever Mureșan (ALDE).

– Tiha Bârgăului rămâne pe mâinile lui Vasile Șut (PSD).

– Uriu va fi condus de Radu Spermezan (PSD).

– Urmeniș rămâne tot pe mâinile lui Dumitru Tomșa (PNL)

– Zagra va fi preluată de fiul actualului primar, Nicolae Bușcoi, care a candidat pe listele PSD.

Președinte al Consiliului Județean va rămâne tot Radu Moldovan (PSD).

O analiză simplă scoate în evidență faptul că PSD și-a menținut conducerea Consiliului Județean și Primăria Beclean. A pierdut Primăria Năsăud, care a ajuns pe mâinile liberalului Dorin Vlașin și Primăria Bistrița, care va fi condusă de liderul PNL, Ioan Turc.

În județ primarii deja în funcție și-au cam păstrat fotoliile, cu mici excepții. Astfel PSD are 34 de primari, PNL are 18 primari, ALDE 7 primari, iar UDMR 1.

Listele pentru Senat ale USR-Plus Bistrița-Năsăud au fost admise de Tribunalul Bistrița-Năsăud octombrie 26, 2020 - Și pentru USR-Plus Bistrița-Năsăud se încheie astăzi odiseea listelor pentru Senat și Camera Deputaților, după ce, Biroul Electoral Județean, a decis în urmă cu câteva zile să nu admită lista pentru Senat, motivul fiind absența unei femei  de pe lista cu pricina.
FOTO/VIDEO: Președintele CJ BN și consilierii județeni au depus azi jurământul de credință octombrie 26, 2020 - Alegerile locale au avut loc acum o lună. Azi, la Centrul Cultural Dacia, consilierii județeni și președintele CJ BN, au depus jurământul de credință pentru mandatul 2020 - 2024. 
Serviciile medicale oferite unei bunicuțe s-au transformat în fotografii în valoare de 800 de lei octombrie 26, 2020 - O bunicuță din Bistrița a căzut în plasa escrocilor. O firmă a convins-o pe bătrânică să semneze un contract de pe urma căruia trebuia să beneficieze de servicii medicale. Femeia nu a citit cu atenție contractul și s-a trezit că după achitarea sumei de 800 e lei aceasta urma să beneficieze de servicii fotografice. Polițiștii au intrat pe fir.
Lista ACTUALIZATĂ a țărilor din care dacă sosești, intri în carantină octombrie 26, 2020 - Autoritățile au analizat evoluția cazurilor Covid 19, la nivel global. Astfel, s-a actualizat lista țărilor din care dacă sosești, este obligatorie carantinarea.
FOTO/VIDEO: Grav accident între Rebrișoara și Nepos. O victimă va fi preluată cu elicopterul SMURD octombrie 26, 2020 - Un grav accident a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN17 D. Au fost implicate trei autoturisme, printre care și o basculă care s-a răsturnat. Trei persoane au fost rănite, una urmând să fie preluată cu un elicopter SMURD.
Silviu Rus (PER Bistrița-Năsăud): Cea mai mare problemă, în procesul de reciclare octombrie 26, 2020 - Aceasta ar fi cea mai mare problemă, în legătură cu procesul de reciclare - consideră ecologistul Silviu Rus. Acesta subliniază că administrațiile locale și județene ar trebui să înțeleagă că este o prioritate pentru bistrițeni: 
Să vină iarna! Lelea Floare a croșetat ștrimpi pentru pompierii sîngeorzeni octombrie 26, 2020 - Omenia încă nu a dispărut! A demonstrat-o lelea Floare, din Sîngeorz Băi. Bunicuța cu peri cărunți și mâini harnice a croșetat șosete pentru pompierii din orașul stațiune. Și pentru 40 de perechi...a fost ceva de lucru. Acum poate să vină iarna....
Bistrița-Năsăud: 3 cazuri pozitive și 3 decese în ultimele 24 de ore octombrie 26, 2020 - Avem 2.300 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 3 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat și 3 decese în contextul pandemiei. 28 de persoane au fost externate la cerere din spital, iar 2 bistrițeni au fost declarați vindecați. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 2.844 de cazuri noi de infecție.
FOTO/VIDEO: Incendiu într-o gospodărie din Bistrița octombrie 26, 2020 - Pompierii se luptă în aceste momente să stingă un incendiu. Flăcările au cuprins acoperișul unui imobil de pe strada Mihai Viteazu din Bistrița.
Se caută un șef de linie priceput! Locuri de muncă, disponibile la IMP România, Casa EMA, Amicii Building și mulți alții octombrie 26, 2020 - Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, în această săptămână! AgroArdeal caută inginer agronom, cu sau fără experiență, iar Amicii Building angajează un inginer specializat în construcții civile. Sanovil caută infirmiere și personal pentru curățenie. Oferta completă, mai jos:
Rodna: Bătrân căzut în apă octombrie 26, 2020 - Echipajele medicale au fost solicitate în localitatea Rodna. Un bărbat în vârstă a căzut în apă, de pe un pod. Acesta a fost găsit inconștient și în șoc hipotermic.
Casa EMA își mărește echipa! octombrie 26, 2020 - Sala de fitness a complexului anunță un nou job de Instructor Fitness disponibil! Dacă ești pasionat de lumea fitness-ului și dorești să influențezi acest domeniu, Casa EMA te așteaptă la o întâlnire!
VIDEO: Betak ne oferă la Bistrița încă un eveniment de excepție, săptămâna viitoare! octombrie 26, 2020 - Un eveniment de excepție va avea loc săptămâna viitoare, la Bistrița. Acesta este organizat de compania Betak, în Biserica Romano-Catolică de pe str. Gheorghe Șincai Nr. 26. Este vorba despre o serie de concerte de orgă care au început în martie, dar au fost întrerupte, din cauza pandemiei. 
VIDEO: Unul din militarii răniți în Afganistan e bistrițean octombrie 26, 2020 - Doi militari români au fost răniți în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Unul dintre ei este bistrițean, și se afla în teatrul de operațiuni, alături de o echipă din Arad, din luna august. 
Aquabis: Defecțiune, pe rețeaua de distribuție a apei în Beclean octombrie 26, 2020 - O defecțiune a fost semnalată astăzi, 26 octombrie 2020, pe rețeaua de distribuție a apei în Beclean - anunță Aquabis. Va fi afectată partea de jos a orașului. Incidentul de la Mogoșeni nu a fost deocamdată soluționat:
IMPRESIONANT! Un medic din Bistrița face apel la solidaritate: Să facem echipe și să mergem la pacienți acasă! octombrie 26, 2020 - Pandemia de coronavirus a dat viața tuturor peste cap. De frică să nu se infecteze, mulți bolnavi nu mai merg la spitale sau la doctor, ducându-și boala pe picioare, acasă. Un medic din Bistrița a făcut un apel la solidaritate. „Ajutați-mă să înființăm mai multe echipe de doctori rezidenți, specialiști, primari, asistente, infirmiere, studenți la medicină (...) care să ne deplasăm la domiciliul pacienților cu probleme”, a transmis Mihai Suciu.
FOTO/VIDEO: Două accidente în nicio jumătate de oră: Unul în Sîngeorz, altul în Beclean octombrie 25, 2020 - Două accidente rutiere au avut loc în nicio jumătate de oră. Unul în Sîngeorz Băi, altul în Beclean.  Din fericire, victimele au scăpat cu viață.
Săsarm: O bătrânică a murit, după ce a fost lovită de mașină octombrie 25, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în Săsarm. O femeie a fost lovită de un autoturism. Echipajul medical îi aplică protocolul de resuscitare. UPDATE: Femeia a decedat!
Nuntă „rustică”: scriitorul Mircea Cărtărescu s-a căsătorit cu sîngeorzanca Ioana Nicolaie în orașul-stațiune octombrie 25, 2020 - Scriitorul Mircea Cărtărescu s-a căsătorit în această vară cu sîngeorzanca Ioana Nicolaie. Nunta a avut loc într-un cadru rustic, tocmai în orașul-stațiune de unde este mireasa. Cei doi sunt împreună de ani buni și au un fiu.
POVEȘTI din sat: „Domnișorul” octombrie 25, 2020 - Domnișorul: De la Bunzariul - cel mai vestit povestaș, prin jurul satului - a auzit el „multe opșaguri”, fapt pentru care numai lui am „a-i mulțămi”.
Transmixt face apel la călători să nu aglomereze autobuzele când merg elevii la școală octombrie 25, 2020 - Operatorul de transport în comun Transmixt face apel la călători să nu aglomereze autobuzele și microbuzele la cele două ore din zi când elevii merg la școală și respectiv revin acasă.
Cel de-al doilea șofer implicat în accidentul de aseară, transferat la Bistrița! CARE e starea lui: octombrie 25, 2020 - Un grav accident rutier a avut loc aseară în Năsăud. Un bărbart a decedat, iar șoferul și pasagera celei de-a doua mașini implicate, au ajuns la spital. Tânărul conducător auto a fost transferat la Bistrița. CARE e starea lui:
Bistrița-Năsăud: 62 de cazuri noi în ultimele 24 de ore! octombrie 25, 2020 - Avem 2.297 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 62 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. Față de ultima raportare nici o persoană nu a fost declarată vindecată, iar 58 de bistrițeni au fost externați la cerere. De asemenea, s-a înregistrat și un deces în contextul...
VIDEO – Record: Un produs din oțel realizat la Bistrița ar putea înconjura pământul de trei ori! octombrie 25, 2020 - Surprinzător sau nu - un produs din oțel fabricat în zona industrială din Bistrița ar putea, la o adică, să înconjure pământul de trei ori! Nu este singurul record al companiei din oraș care se bazează pe inteligență, perseverență și multă exigență: 
No woman, no cry: Odiseea listelor pentru alegerile parlamentare ale Partidului Verde s-a încheiat octombrie 25, 2020 - BEJ a admis lista pentru Senat din a doua încercare dar partial. USR-Plus a contestat la Tribunal decizia BEJ și speră o admitere parțială a listei.
FOTO: O mulțime de surprize, la anticariatul LEO din curtea Muzeului Județean…! octombrie 25, 2020 - Și cărțile intră în carantină, în zilele noastre, dar merită, mai ales când e vorba despre o cauză nobilă! Ne-au convins tinerii voluntari ai clubului Leo care ne-au oferit suficiente surprize, la anticariatul organizat în curtea Muzeului Județean:
Aquabis: Incident, la rezervorul de acumulare a apei din Mogoșeni octombrie 25, 2020 - Un incident s-a produs ieri seară, la rezervorul de acumulare a apei din Mogoșeni – anunță Aquabis.
Șoferul care a murit în accidentul de la Năsăud avea permisul anulat octombrie 24, 2020 - Tânărul de 32 de ani din Dumitra care a decedat în această seară într-un tragic accident rutier petrecut în orașul Năsăud avea permisul anulat. Se pare că acesta avea și două procese pe rol pentru conducerea unui autoturism fără a deține permis de conducere.
FOTO: TRAGIC accident la Năsăud! O persoană a decedat octombrie 24, 2020 - Un tragic accident a avut loc în această seară în orașul Năsăud. Din primele informații rezultă că un bărbat dintr-una din mașinile implicate în accident a decedat și alte două persoane au fost rănite.
VIDEO: Discuții aprinse, în interiorul USR-Plus. „Așa ar trebui să arate democrația într-un partid” octombrie 24, 2020 - Care este politica USR-Plus pentru viitoarele alegeri? Lorant Sas și Emilian Gabor, candidații USR Bistrița-Năsăud la alegerile parlamentare din 6 decembrie au explicat în studioul Bistrițeanul Live, ce greșeli își reproșează după alegerile locale din septembrie.