5.4 C
Bistrița
joi, decembrie 8, 2022

„Peștii” care au făcut aproape 750.000 de euro din exploatarea sexuală a bistrițencelor, trimiși în judecată

Procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud au trimis în judecată 6 persoane, care au reușit să facă o adevărată avere după ce au exploatat sexual tinere și minore din mai multe județe ale țării, printre care și Bistrița-Năsăud.

Cei 6 sunt judecați pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori și proxenetism.

„Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, în luna martie a anului 2019, trei inculpați au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alți trei inculpați. Scopul grupului infracțional organizat l-a reprezentat exploatarea persoanelor de sex feminin pentru practicarea prostituției, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, în vederea obținerii de sume însemnate de bani”, susțin procurorii.

Victimele, printre care se numărau și minore, au fost racolate din mai multe județe ale țării, printre care Sibiu, Maramureș, Bihor sau Bistrița-Năsăud, prin metoda „loverboy”.

Tinerele au fost mutate în diferite orașe din țară, dar și pe teritoriul Austriei, Germaniei și Olandei.

„Clienții au fost racolați prin intermediul anunțurilor online publicate pe site-urile de profil, administrate și actualizate permanent de membrii grupului infracțional, astfel încât acestea să fie mereu primele rezultate ale căutărilor”, mai spun procurorii.

Suma obținută de membrii grupării prin intermediul tinerelor este uriașă. Procurorii au confiscat aproape 740.000 de euro și 1,2 milioane de lei, bani care ar proveni din exploatarea victimelor.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...