9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Petiția inițiată de medicii bistrițeni dă roade: persoanele asimptomatice, cu COVID 19, tratate în carantină

O petiție inițiată de medicii bistrițeni a ajuns până la urechile Ministerului Sănătății. Astfel, pacienții cu COVID-19, asimptomatici, vor putea fi tratați în carantină. Iar carantina poate fi chiar și la domiciliu, dacă pacientul poate sta separat de familie.

Dr. Anca Moldovan de la ATI a inițiat o petiție, care a fost semnată de sute de cadre medicale.

Pentru a stopa răspândirea COVID-19, dar și pentru a proteja cadrele medicale, prin petiție se cerea tratarea pacienților cu COVID-19, asimptomatici, în carantină sau izolare.

Mesajul integral al petiției îl puteți reciti aici:

PETIȚIE a medicilor: Cerem celor care dispun iresponsabil de viețile noastre și ale pacienților să schimbe „ordinele”

S-ar părea că vocea lor a fost auzită. Și nu doar atât, ci și luată în considerare.

Astfel, ministrul sănătății a adus o modificare ordinului 414 din 11 martie 2020 privind termenul și condițiile carantinării.

Astfel, prin modificarea adusă, CARANTINA e denumirea ce se poate folosi și pentru carantină la domiciliu sau izolare la domiciliu.

Totodată, în carantină se vor plasa chiar și persoanele depistate cu COVID-19 asimptomatice, exact cum cereaau și medicii prin petiție.

Cei carantinați, depistați pozitiv cu COVID-19 vor primi directive clare privind igiena și vor fi consultați periodic de cadre medicale puse la „dispoziție” de DSP a județului în care se face carantinarea.

Întrega modificare poate fi consultată aici.

ordin 622 modificare 414

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.