-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

Plimbările nocturne la Colibița i-au costat scump pe câțiva tineri aventurieri

Câțiva tineri din Salva, Bistrița și din Prundu-Bârgăului au ținut neapărat să facă o plimbare la Colibița noaptea trecută. Recreerea le-a fost stricată de jandarmii montani. Tinerii s-au ales cu sancțiuni.

Jandarmii montani Colibița care se aflau noaptea trecută într-o acțiune de patrulare pe raza stațiunii, au întâlnit mai multe grupuri de tineri care nu aveau domiciliul în zonă dar au ieșit la plimbare, chiar dacă începând cu ora 23:00 ieșirea din casă este permisă doar cu declarație.

Pe parcursul nopții jandarmii au depistat un grup de tineri din Salva, care au ținut să admire lacul Colibița chiar dacă acesta era învăluit de o ceață densă.

Alte persoane din Prundu-Bârgăului și Bistrița care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23:00 – 05:00, au fost depistate de către jandarmii montani la Colibița în această noapte.

Jandarmii au aplicat în total 12 sancțiuni în valoare totală de 2.700 de lei, astfel: 4 amenzi în valoare de 2.500 de lei – pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv o amendă de 200 de lei și 7 avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, pentru săvârșirea de gesturi obscene și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Conform reprezentanților IJJ BN, cei surprinși de oamenii legii fără declarație, au afirmat că nu cunoșteau această prevedere legală.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, până la încetarea măsurilor restrictive.

Jandarmeria informează că în conformitate cu prevederile legale în vigoare este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat doar pentru anumite motive, sancțiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Vă reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil pentru fiecare persoană.

În această perioadă, autoritățile recomandă tuturor evitarea aglomerațiilor și întâlnirilor cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...