16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

PLIN de câini pe străzile Bistriței, deși în adăpost ar mai fi loc

Bistrițenii se plâng că e plin orașul de câini maidanezi. Asta deși adăpostul Primăriei Bistrița ar mai avea locuri, mai ales că lunar se adoptă zeci de câini.

Bistrița e împânzită de câini maidanezi. Mai mult, aceștia sunt organizați în haite și au „pus stăpânire” pe diferite zone ale orașului.

Deși sesizările sunt numeroase către serviciul ecarisaj, câinii sunt tot pe stradă.

Cel puțin din zona Subcetate, am tot sesizat Poliția Locală, care a sesizat la rândul ei Serviciul Ecarisaj. Dar nu vine nimeni. Sunt peste 10 câini în haită care terorizează zona!”, au transmis reporterilor Bistrițeanul.ro locuitorii din zonă.

FOTO/VIDEO: Cartierul Subcetate terorizat de dulăii ”nimănui” întreținuți de firmele din zonă

UPDATE:

Conform celor din zonă, o femeie a fost pe punctul de a fi mușcată în timp ce mergea spre stația de autobuz de lânbgă Liceul Logos. Haita de câini s-a luat după ea, iar femeia a luat-o ulterior la fugă, ajungând ”la fix” în autobuz. A fost solicitată poliția locală, iar șoferul autobuzului a confirmat și el incidentul.

În urma incidentului, polițiștii locali au ”primit temă de casă” să inventarieze câți câini fără stăpân sunt în zona Subcetate.

În tot orașul – peste 800 de câini vagabonzi

Conform declarațiilor oficiale, peste 800 de câini vagabonzi ar hoinări pe străzi.

ÎNGRIJORĂTOR: 800 de câini fără stăpân ar hoinări pe străzile Bistriței

Din nefericire, aceștia nu doar că sunt mulți, dar omoară pisici, câini și mai nou, oi.

VIDEO – REVOLTĂTOR: Câinii vagabonzi din Bistrița au mai omorât o oaie! De data asta, pe strada Lempeș

Conform reprezentanților primăriei, în adăpost mai sunt locuri. Iar lună de lună, zeci de câini sunt adoptați.

Adăpostul e deschis. E drept că au fost controale, așa cum se fac periodic. Și s-au constatat nereguli. Acuma, la perfecție nu cred că e nicăieri. Dar am ajustat ceea ce ni s-a cerut. 

Adăpostul, teoretic, ar avea 150 de locuri. Dar noi l-am mărit, având acum o capacitate mai mare. Am făcut niște modernizări. În acest moment, în adăpost sunt aproximativ 130 de câini, deci loc mai este. Plus că în fiecare lună se adoptă și spre 40 de câini din adăpost. Așa că tot aducem de pe străzi, pe care îi capturăm!” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul adjunct al DSP Bistrița, Cristian Țetcu.

Bistrițenii se plâng că, deși solicită serviciul ecarisaj, echipajul se prezintă foarte greu sau deloc.

Ni s-a spus să dăm de mâncare unui câine maidanez periculos, găsit într-o scară de bloc, ca să iasă afară!”, au povestit reporterilor unii bistrițeni.

La nivel declarativ, reprezentanții Primăriei Bistrița susțin că ar fi început o campanie de monitorizare a acestor câini. Mai mult, ar vrea să construiască încă un adăpost…

Încep controalele în Bistrița: Câinii, verificați dacă sunt microcipați și sterilizați

Primăria Bistrița vrea să mai facă un adăpost pentru câini vagabonzi. Până una alta îi inventariază

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.