8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Șantierele Bistriței inspiră! Un fost primar comentează situația – în versuri

Numai cârcotașii spun că Bistrița este urâtă, că e aglomerată și nu pot vedea nimic frumos în ea. Dar Bistrița inspiră! Bistrița, e frumoasă – cu gropițe și riduri- și e muză pentru sufletul sensibil.

Frumusețea stă în ochii celui ce privește” – spune un proverb – care ar data de pe vremea lui Platon.

Așa că cei ce privesc la Bistrița și o văd urâțică, poticnindu-se-n gropițe și riduri ( a se citi cratere și șantiere) – au ceva probleme cu ochii. Sau cu sufletul. Pentru că sufletul sensibil găsește – și în Bistrița noastră – o muză, o motivație, o ”parte plină a paharului”.

Așa se face că până și un fost primar – din partid în opoziție a celui de la conducerea citadinei noastre- nu a rezistat impulsului de a compune o poezie în care să evidențieze- clar- beneficiile acestei perioade de șantier.

Ștefan Sângeorzan – că el e poetul – a luat la pas Bistrița – că se grăbea. Dar s-a oprit în dreptul unui geam în care o pisică urmărea tot ce se mișcă-n urbe. Iar dialogul cu necuvântătoarea l-a așternut în versuri, pe ”coala albă” a social media.

”Ieșind un pic la plimbare

Prin Bistrița asta mare

Mă privește din fereastră

O pisicuță frumoasă.

De-ar vorbi, scumpa pisică

Cam știu ce ar vrea să-mi zică.

– hei! măi omule  sfătos

Cum de mergi iarăși pe jos?

-pisi, îți mărturisesc

Că astăzi, mă cam grăbesc

Șî nu vreau să zăbăgesc.

– dar, nu ai la îndemână

Un taxi, ori o mașină?

– vai pisicuță moțată

Văd că nu ești informată

Că Bistrița e blocată.

Eu, acuma, bunăoară

Cu mașina fac o oră.

Dar așa, mergând mai iute

Ajung în 10 minute.

Ha! ha! ha! râde de mine

-în tăt răul e și-un bine

Mersul pe jos, e frumos

Și e tare sănătos

Că te văd cam brihănos.

No dragii mei, voi să sțiți

La Bistrița de veniți

Musai să nu vă grăbiți

Că Bistrița, astăzi, toată

E șantier și-i blocată.”

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

    • La anul o să ținem minte cum și-a bătut joc primarul actual PNL și fostul PSD-ist, Crețu si când punem stampila la vot o să avem grija să nu cadă unde și-ar dorii ei!
      Peste 2 ani nu o să fie gata.
      Peste 3 ani o să inceapă a ieși la iveală calitatea îndoielnica a materialelor și lucrărilor efectuate, iar dacă avem noroc și DNA-ul o să-și revină din comă o să vedem curgând dosare penale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.