27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Polițiștii au „smuls-o” din mâinile soțului ce o lovea!

O femeie a sunat la poliție, anunțând că este bătută de soț. Datorită ordonanței ce le oferă polițiștilor mai multe drepturi în cazul unor astfel de intervenții, femeia a putut fi „smulsă” din mâinile soțului. Cel puțin pe o durată de câteva zile.

Finele anului 2018 a adus o veste bună victimelor violenței în familie. Polițiștii care intervin la astfel de cazuri pot emite, pe baza unui chestionar, un ordin de restricție provizoriu.

Ultimul caz în care polițiștii au emis ordin de protecție a avut loc pe 1 Martie. În loc să primească o atenție din partea soțului, o femeie a primit pumni și palme. Aceasta a sunat la poliție, cerând ajutor.

Echipajul care a intervenit a analizat situația și au emis astfel un ordin de protecție provizoriu.

La data de 1 martie a.c., o femeie de 38 ani din Visuia a sesizat, telefonic, Poliția despre faptul că ar fi fost lovită de către soțul ei. Ca urmare a celor constatate la fața locului, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie. Cercetările continuă de către Secția 3 Poliție Rurală Lechința”, se arată în comunicatul remis presei de către IPJ BN.

Ordinul de protecție provizoriu se emite pe o perioadă de cinci zile, ca autoritățile competente să aibă timp să ia măsurile ce se impun, în funcție de fiecare caz în parte.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...