30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Polițiștii de la Rutieră NU sunt mulțumiți de pistele de biciclete! Mâine ies în teren cu cei de la primărie

Pistele de biciclete – se știe – mai mult încurcă decât descurcă. Polițiștii de la Rutieră vor merge în control pe fiecare stradă și vor măsura lățimea carosabilului. Pe unele străzi se va schimba regula de circulație…

Printr-un proiect european gândit în 2017, pe 28 de străzi din municipiu se fac piste de biciclete.

La vremea respectivă, Biroul Rutier din cadrul IPJ BN și-a dat avizul pentru realizarea de piste. Doar că, odată cu începerea lucrărilor, datele nu mai corespund.

S-a dat atunci avizul pentru a se realiza piste de biciclete. Dar autorizația de construcție deja e altceva. Acum, după ce au început să fie retaliate, lucrurile nu mai coincid. Măsurătorile și cotele nu mai corespund”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Ciprian Buta, șeful Biroului Rutier din cadrul IPJ BN.

Astfel, de mâine, polițiștii vor lua la verificat fiecare stradă pe care s-au făcut pistele și le vor măsura.

Dacă vedem că dimensiunea carosabilului rămas e mai mică de 6 metri, atunci NU se va mai putea circula pe două benzi. Vom lua în considerare schimbarea regulilor de circulație pe acele tronsoane, și le vom face cu sens unic”, a mai spus Buta.

Astfel, dacă strada are 5,30 lățime, se va face o bandă cu sens unic de 3 metri și pe 2,3 metri se vor trasa parcări.

Dacă strada este mai mică decât această dimensiune, atunci va rămâne DOAR cu sens unic și pistă de biciclete.

În teren vom fi noi, cei de la Biroul Rutier, colegii de la municipiu și angajați ai Direcției de Servicii Publice Bistrița. Vom analiza fiecare stradă și vom decide ce vom face. Lucrurile NU vor rămâne așa!”, a concluzionat Ciprian Buta.

Cele 28 de străzi prevăzute în acest proiect sunt:

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Da, sunt curios care strazi vor fi cu sens unic.
  Gen Avram Iancu, gen Ioan Slavici (aici va fi distractie maxima!!), hai sa le vedem cu sens unic si cu coloane de masini intinse pe km atunci cand merge/vine pulimea de/la munca.
  Si uite asa masinile vor face ocoluri lungi si poluarea va lua amploare – ca sa fim in rand cu lumea.
  Dintr-o chestie gandita eco o sa ajungem sa constatam ca ne ia dracu de la atata smog inutil.
  Inutil asa cum sunt cretinii care ne conduc cu atata talent.

 2. Cu alte cuvinte o instituție a Statului Român, și nu oricare, tocmai ne spune că într-o situație în care o lucrare efectuată pentru care nu a dat avizul, deci o ilegalitate, se rezolvă cu o decizie care nu doar că menține ilegalitatea dar care aduce și prejudicii tuturor șoferilor pe termen nelimitat, practic pentru foarte mulți ani de-acum înainte… Deci ilegalitățile, abuzurile și prejudiciile nu se condamnă și nu se elimină, ele se legalizează prin decizii administrative… Hai că suntem bine, suntem pe calea normalizării lucrurilor…

 3. D-apoi voi credeti ca degeaba pe vremea comunistilor, cei de la rutiera au hotarat instituirea strazilor cu sensuri unice in anumite zone ? Pai, asta este unica solutie si astfel s-ar asigura si locuri de parcare … cat de cat … ptr ca oricum nu vor fi suficiente, ca de fapt, oricum strazile sunt pline de masini oprite in carosabil, din lipsa acestora ( locurilor de parcare ) . Dar sper ca prin ” CEI DE LA RUTIERA ” se intelege ca Serviciul de Politie Rutiera de la IPJ … nicidecum ” gardienii publici ” de la Primaria Bistrita ( Politia Locala ) , ca aia au competenta de a da avizele favorabile acestor ” lucrari ” … conform Codului Rutier Roman . . . Se pare ca pana acuma NIMENI… N-A SOLICITAT NICI UN AVIZ FAVORAPIL POLITIEI NATIONALE ROMANE … speculand ideia ca ” astia dorm in papuci ” si nu le pasa ce masuri tampite luati .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...