8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

PREMIERĂ: Adus cu elicopterul SMURD la Bistrița, ca să fie operat de medicii noștri

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a înregistrat o premieră, zilele trecute. Un pacient dintr-un alt județ a fost transferat, cu elicopterul, la Bistrița. Acesta a suferit un accident de muncă și era nevoie de o intervenție chirurgicală. Iar medicii au decis că șansa cea mai bună o are pe mâinile doctorilor noștri.

Bistrița ajunge încet, încet, să fie locul în care românii găsesc salvare, la propriu!

O premieră a avut loc zilele trecute, când, la Spitalul Județean de Urgență a fost adus cu elicopterul un pacient din alt județ.

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost înregistrat primul caz al unui pacient din altă localitate, care a fost transferat pe calea aerului, cu un elicopter SMURD, la unitatea medicală din Bistrița, în vederea efectuării unei intervenții neurochirurgicale urgente. Este vorba despre un bărbat de 53 de ani din localitatea Sighetu Marmației, județul Maramureș, victimă a unui accident de muncă în urma căderii de la înălțime. În cursul zilei de 2 octombrie acesta a fost transportat de la Sighetu Marmației cu un elicopter SMURD aparținând bazei aeriene Târgu Mureș până la heliportul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, de unde a fost transferat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului cu un echipaj de terapie intensivă mobilă”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SJUB, Camelia Strungari.

Pacientul avea fractură cominutivă corp vertebral T3 cu recul posterior, fragment osos migrat intracanalar, luxație T3 și T4, contuzia măduvei dorsale, transsecțiune medulară și paraplegie.

Echipa de medici neurochirurgi, formată din Dr. Andrei Farcaș-Rotariu, Dr. Florin Leaț-Savin și Dr. Horațiu-Gheorghe Chițac, a intervenit de urgență în cazul pacientului, în noaptea de 2 octombrie, efectuând manopera de fixare de coloană cu șuruburi și tije din titan, cu decompresiune medulară și compactarea fragmentului osos migrat intrarahidian. În prezent, pacientul este conștient, stabil hemodinamic, orientat temporo-spațial, mobilizat în șezut. I se menține deficitul motor la nivelul membrelor inferioare. A fost transferat în cursul zilei de ieri, 6 octombrie, cu o ambulanță, la Spitalul Județean de Urgență „Prof. Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, pentru continuarea tratamentului și recuperării” a mai transmis Camelia Strungari.

Deși heliportul încă nu e gata, tocmai acest caz unic arată utilitatea lucrărilor care se desfășoară acum la spital.

Acest caz dovedește utilitatea heliportului aflat în construcție pe terasa superioară a spitalului, punerea acestuia în funcțiune urmând să ofere șansa la viață nu numai pentru pacienții unității medicale care ar avea nevoie de transfer urgent la clinici din centrele universitare, ci și pentru pacienți din alte județe, în cazul cărora se poate interveni de urgență la Bistrița” a declarat managerul SJUB, Gabriel Lazany.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.