4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

În premieră națională, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Bistrița va avea sistem robotizat de preparare a citostaticelor

Spitalul Județean de Urgență Bistrița continuă investițiile în secția de Oncologie, care se va muta în casă nouă chiar weekendul acesta. Potrivit managerului Gabriel Lazany, în premieră națională, secția va avea un sistem robotizat de preparare a citostaticelor, în valoare de peste un milion de euro.

La finalul acestei săptămâni, Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență se va muta de la fostul hotel Krone, pe strada Ghinzii, într-o clădire proaspăt reabilitată și inaugurată săptămâna trecută.

La toată operațiunea vor participa Inspectoratul pentru Situații de Urgență cu ambulanțe și camioane și Serviciul de Ambulanță Județeană. Activitatea secției de Oncologie se va desfășura în noua locație începând de sâmbătă.

„Secția de Oncologie este secția cu cel mai mare număr de pacienți de o zi. Zona de parter este amenajată pentru spitalizările de o zi. Acolo este și biroul de internări, cabinetele medicilor, registratura și garderoba. (…)

Am adaptat acea clădire, care acum beneficiază inclusiv de lift, care să poată asigura transportul pacienților la etaj. Avem și o stație de oxigen și un sistem de apelare în caz de urgență”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, prezent la emisiunea Medicină pe Limba ta.

În acest moment, la Secția de Oncologie sunt 8 medici, din care 6 oncologi și doi hematologi. La aceștia se adaugă  46 de asistenți și infirmieri.

O premieră națională: Sistem de robotizat de preparare a citostaticelor

Spitalul Județean de Urgență continuă investițiile la Secția de Oncologie, mai exact în punctul farmaceutic.

„Vrem să accesăm fonduri europene, pentru un sistem robotizat de preparare a citostaticelor. Va fi o mini-fabrică de medicamente. În momentul în care momentul de față, personalul spitalului prepară citostaticele manual și sunt destul de toxice substanțele respective, trebuie manipulate cu foarte mare grijă. Am luat decizia să facem acest proiect. Am identificat o sursă de finanțare, investiția va fi undeva la 1,2 milioane de euro și va fi un sistem complet automat de producere a citostaticelor, de mixaj”, a mai explicat Gabriel Lazany.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

 

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr. 30

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...