9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

PREMIERĂ: Plângere împotriva unui funcționar al CJ care a insultat pe Facebook, în timpul programului

Un angajat al Consiliului Județean este așteptat în fața Comisiei de Disciplină a instituției unde lucrează după ce i s-a făcut o plângere, după ce ar fi insultat pe Facebook, în timpul programului de lucru.

Alexandru Toniuc, fost șef al Direcției de Dezvoltare Durabilă va da cu subsemnatul săptămâna viitoare în fața Comisiei de Disciplină a Consiliului Județean. Asta după ce i s-a făcut o plângere la instituție, potrivit căreia ar fi insultat pe o rețea de socializare, în timpul orelor de program.

„Domnule președinte Moldovan Emil Radu, mă adresez dumneavoastră pentru a vă sesiza conduita unui funcționar public din cadrul instituției pe care o conduceți care nu face cinste acestei instituții, aduce prejudicii de imagine instituției, proferează injurii și exercită acte de hărțuire pe rețele de socializare, toate acestea în timpul programului de lucru. În data de 4 ianuarie am constatat că numitul Toniuc Alexandru Marian, angajat al Consiliului Județean, a generat, în jurul orei 11:30, o postare în care face afirmații defăimătoare și injurioase la adresa mea, la adresa dvs personal și a instituției, precum și la adresa altor persoane.

Ulterior, pe parcursul programului normal de lucru a postat în mod constant comentarii injurioase, incalificabile și pe care le consider defăimătoare la adresa mea, dar și la adresa unei comunități religioase. Atacurile și injuriile sunt publicate pe pagina personală de Facebook a celui în cauză și se poate identifica ora postărilor și a comentariilor”, se arată în plângerea făcută publică pe Facebook chiar de către Alexandru Toniuc.

Ioan Lucian Petraș, cel care a făcut plângerea spune că s-au încălcat normele de conduită profesională din codul administrativ și nu s-a respectat programul de lucru.

Toniuc se judecă cu instituția pentru a-și recupera funcția de conducere

Problemele pe care Alexandru Toniuc le are în Consiliul Județean par să nu se mai termine. Acesta se judecă cu Consiliul Județean pentru a-și recupera funcția de director executiv al Direcției de Dezvoltare Durabilă.

În urma unei reorganizări a organigramei, structura pe care o conducea a fost desființată, iar postul său a dispărut. Practic, Toniuc devenea din director, consilier superior.

În mai multe emisiuni televizate, Alexandru Toniuc a precizat că președintele Consiliului Județean i-ar fi cerut și demisia și că aceasta ar fi o răzbunare pentru că-și exprimă opiniile cu privire la PSD și conducerea județului, pe Facebook.

Alexandru Toniuc a pierdut lupta de la Tribunalul Bistrița, care i-a respins cererea. Bătălia s-a mutat la Curtea de Apel Cluj, judecătorii clujeni menținând însă hotărârea de la Bistrița. Nu s-a lăsat aici și-a mai deschis un proces, pe aceeași speță.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Pentru conformitate, vă informez că cererea despre care afirmați că ar fi fost respinsă era o Cerere de suspendare a Actului Administrativ atacat, ulterioară acțiunii principale, și ea a fost respinsă ca urmare a „lipsei calității procesuale pasive” a Consiliului Județean. Cererea de suspendare nu s-a judecat pe fond. Dosarul cu privire la fondul cauzei nu s-a judecat și orice pronunțare anticipată cu privire la acesta este inoportună și neavenită.
  Nici titlul articolului nu este corect, acesta nefacând altceva decât să preia prezumțiile domnului Petraș. Nici vorbă de așa ceva. Afirmația din titlu că aș fi insultat pe FB în timpul programului de lucru este în totalitate falsă. Dimpotrivă, domnul Petraș pe care nu îl cunosc personal, este cel care într-o postare anterioară, în totalitate mincinoasă și lipsită de orice fundament și decență, recurge la un atac la persoană dezgustator și mă expune la public shaming incitând publicul să se manifeste împotriva mea. Este o chestiune gravă asupra căreia am trecut prea ușor. Se pare însă că am greșit. Mă voi adresa organelor îndrituite și cu privire la faptele domnului Petraș de îndată ce timpul îmi va permite. Mulțumesc!

 2. Bravo domnule Toniuc.
  Se permit prea multe la anumiți indivizi care ar trebui sa se uite în ograda proprie.
  Ba mai și sunt invitați și li se oferă oportunitatea de a acuza și împroșca cu noroi fara ca înainte de a se scrie in mediul online sa se facă minimul de verificări necesare înainte de a distruge cariera, viața și sufletul unui om doar că da bine.
  Așa ar trebui să facă toți cei atacați pe nedrept poate se vor liniști acei indivizi care au în spate anumite grupuri de interese.
  Nu demult am vazut prezenta unui individ așa zis arhitect care aruncă cu laturi in dreapta și în stânga fara că sa fie întrebat ,” ce îl recomandă să facă acuzatii și dacă are argumente la ceia ce afirma, că de școală și diplome nici vorba.
  Sunt prosti cei acuzați și terfeliți că nu procedează că atare.
  Bravo domnule Toniuc, nu vă cunosc personal dar mergeți până la capăt așa o să dați curaj și altora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.