-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Preotul bistrițean care a ucis în 2015 o prostituată minoră cere 10 milioane de euro statului, pentru condițiile din penitenciar

Fostul preot bistrițean Laurențiu Aspru, care a omorât în 2015 o prostituată adolescentă cere despăgubiri statului român. Încarcerat din 2016, acesta cere 10 milioane de euro pentru condițiile din penitenciar. Printre „neplăcerile” de care are parte preotul se numără gândaci și ploșnițe și spațiu insuficient.

În 2015, Laurențiu Aspru, un preot care slujise în Bistrița-Năsăud, mai exact în Galații Bistriței, șoca întreaga țară. Acesta strangulase cu cablul de la fierul de călcat o adolescentă de 15 ani. Copila era prostituată, iar conflictul cu călăul său a început de la suma de bani pe care acesta trebuia să o plătească pentru serviciile sexuale.

Adolescenta l-a amenințat pe bărbat că îl va denunța la poliție pentru sex cu un minor dacă nu îi plătește. Acesta și-a pierdut cumpătul și a ucis-o. Imediat după crimă, preotul a sunat la 112 și a anunțat ce a făcut. Copila nu a mai putut fi, însă, salvată.

Ramona avea doar 15 ani și făcea parte dintr-o familie dezorganizată. Tatăl său murise, iar mama avea probleme psihice. Copila locuia într-un apartament din Mamaia, închiriat pentru ea de un unchi. Acolo s-a și petrecut crima.

Călăul copilei a fost condamnat în toamna anului 2015 la 12 ani de închisoare. Decizia a rămas definitivă în ianuarie 2016.

Acum, bărbatul cere despăgubiri statului român pentru condițiile de care are parte în Penitenciarul Arad. Potrivit replicaonline.ro, acesta a cerut despăgubiri în valoare de 10 milioane de euro.

Laurențiu Aspru spune că stă în celulă cu mai mulți deținuți, toți fumători și că nu are parte de cel puțin 4 m de spațiu. De asemenea, în celulă sunt ploșnițe și gândaci, iar paturile nu sunt suficient de mari. Îl supără și mucegaiul și umezeala, dar și faptul nu există duș cu apă caldă în celulă și nici WC separat.

Fostul preot mai reclama faptul că nu are parte de asistență medicală și că nu poate face sport zilnic. Prețurile de la magazinul penitenciarului ar fi foarte mari, iar unele produse ar fi fie contrafăcute fie chiar expirate. Laurențiu Aspru a cerut și tragerea la răspundere penală a celor vinovați. Magistrații Judecătoriei Arad i-au respins însă plângerea și contestația.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: