7.1 C
Bistrița
luni, septembrie 20, 2021

Noul Coronavirus de tip Delta ar putea deveni tulpină majoritară la nivel global. Ce trebuie să știm despre cea mai „de temut” variantă a virusului:

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană este considerată cea mai adaptată dintre cele patru variante virale. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea  a transmis astăzi o informare de presă în care sunt prezentate detalii privind noua tulpină:

Vaccinurile își mențin o eficiență crescută în prevenirea bolii simptomatice și a spitalizării, dacă se administrează schema completă. Este absolut necesară creșterea acoperirii vaccinale pentru limitarea transmiterii și reducerea efectelor variantei Delta, transmit reprezentanții CNCAV.

Principala caracteristică a tulpinii Delta este gradul ridicat de contagiozitate. Acesta este de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât varianta britanică. Este prezentă predominant la persoanele nevaccinate.

Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global, nu doar în anumite țări, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate. Vaccinurile actuale administrate în schemă completă își mențin eficiența față de infecția cu acest tip de tulpină. Sens în care vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech asigură o protecție de spitalizare de 96%, iar AstraZeneca/Vaxzevria asigură o protecție de 92%. Vacinarea cu schemă completă oferă protecție față de boala COVID-19, scade riscul de internare, riscul de complicații și de deces.”, se arată în informarea CNCAV.

Vacinarea cu schemă completă oferă protecție față de boala COVID-19, scade riscul de internare, riscul de complicații și de deces.

 „În România, au fost confirmate, până la acest moment, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în 9 județe din țară. Cele mai multe s-au înregistrat în Ilfov, Argeș și municipiul București. Un prim deces cauzat de tulpina Delta a fost declarat la o persoană de 72 de ani, din muncipiul Pitești, nevaccinată. La o parte dintre infecțiile cu tulpina Delta nu s-au identificat origini din import. Au fost dobândite pe teritoriul național, ceea ce denotă posibilitatea transmiterii comunitare.”, se arată în informarea transmisă de autorități.

Varianta Delta s-a dovedit capabilă să declanșeze noi valuri de infecție în țări și regiuni puternic afectate de tulpinile anterioare. O analiză efectuată asupra evoluției din India, bazată pe modelare matematică, estimează că tulpina Delta ar putea infecta până la 50% din populația care a trecut anterior prin boală.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...