-2 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Un singur colegiu din Bistrița-Năsăud, în TOP 100 cele mai bune licee din România

Un singur colegiu din Bistrița-Năsăud a reușit să intre în TOP 100 cele mai bune licee din România – în funcție de mediile obținute la Bacalaureat.

Este vorba despre Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Trei dintre absolvenții acestui colegiu au reușit, de altfel, să se claseze pe primele trei poziții cu cele mai mari medii la Bacalaureat din județ – 9,96. 

S-au afișat rezultatele la Bacalaureat! Nicio medie de 10 în Bistrița-Năsăud. Top 3, ocupat de elevii CNLR

Potrivit site-ului BacPlus.ro – Colegiul național „Liviu Rebreanu” se situează pe poziția 90. Cei 212 absolvenți de clasa a XII-a și-au luat Bacalaureatul în proporție de 95%.

Media notelor tuturor elevilor din CNLR este de 8,59.

Anul trecut, Colegiul „Liviu Rebreanu” se clasa pe locul 64 în același clasament, în timp ce în 2019 – colegiul se situa pe poziția 58.

Pe poziția 125 se situează Colegiul Național „Andrei Mureșnu” cu o medie a notelor tuturor elevilor de 8,41. 96% dintre cei 205 absolvenți și-au luat aici Bacalaureatul.

Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud se află pe poziția 188, cu o rată de promovare de 94%. Media notelor celor 169 de absolvenți este la Năsăud 8,08.

Surprize, în TOP 10 cele mai bune licee din Bistrița-Năsăud

Dacă cei mai mulți dintre bistrițeni se așteptau la poziții fruntașe din partea Colegiului „Liviu Rebreanu” sau „Andrei Mureșanu” – în topul celor mai bune licee apar și surprize.

Ambele licee vocaționale din oraș apar în Topul celor mai bune licee din județ. Inclusiv Colegiul Tehnic Infoel se regășește pe poziția 10 în topul celor mai bune licee.

Liceul de Arte „Corneliu Baba” s-a clasat anul trecut pe poziția 275. În 2019 liceul era pe locul 377. În acest an se situează pe poziția 455. 

Singurul liceu din oraș care înregistrează o creștere constantă – cel puțin în ultimii trei ani – este Liceul de Muzică „Tudor Jarda”. În 2019, acesta se situa pe poziția 315. În 2020 – Liceul de Muzică din Bistrița era situat pe locul 250.

În 2021 – Liceul „Tudor Jarda” din Bistrița ocupă locul 205, depășind licee de prestigiu precum „Logos” sau „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului. 

Rata de promovare aici este de 91%, iar media notelor celor 45 de absolvenți este 7,98.

Pe poziția 263 se situează Liceul Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului. Cei 82 de absolvenți au promovat Bacalaureatul în medie cu 7,72 – în proporție de 88%. 

Un top al primelor 10 colegii și licee din Bistrița, în funcție de promovabilitatea la Bacalaureat ar arăta cam așa: 

La nivel de județe, Bistrița-Năsăud se situează undeva la mijlocul clasamentului, pe un mulțumitor loc 23: 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: