15.7 C
Bistrița
joi, iunie 13, 2024

PRESELECȚIE dansatori, la Palatul Culturii! Coregraful Bianca Bor pregătește două spectacole speciale

La Palatul Culturii se vor organiza sâmbătă și duminică, 21-22 mai 2022, două sesiuni de casting pentru pasionații de dansuri din oraș. Se caută tineri care știu dansuri populare, dar și adolescenți interesați de dansul contemporan. 

Dacă ești pasionat de dans dar nu ai găsit încă scena potrivită pentru a-ți exprima emoțiile – este momentul să treci la acțiune! La Palatul Culturii se organizează două preselecții la care sunt invitați toți pasionații de dansuri.

Este vorba despre două spectacole diferite. Unul dintre ele va avea drept punct de inspirație dansurile populare. Aici ar fi nevoie de șapte perechi de dansatori de dans popular.

Un alt spectacol ar fi de dans contemporan pentru adolescenți (9 sau 10) care au un minim de cunoștințe în zona dansului și ar fi interesați să se joace vreme de o lună și jumătate. Finalitatea ar fi un spectacol cu tinerii care trec de preselecție. În spectacol va fi implicat și un dansator profesionist, care să țină echilibrul spectacolului”, a explicat coregraful Bianca Bor pentru Bistrițeanul.ro.

Nu există limită de vârstă, în niciunul dintre spectacole, subliniază coregraful Bianca Bor.

În funcție de tinerii care se vor prezenta la casting, îmi voi da seama care va fi direcția și dimensiunea spectacolului. Lucrând cu adolescenți, am câteva texte scrise care mi-ar oferi un punct de pornire.

Am coordonat un proiect vara trecută în cadrul Bienalelor de la Veneția, care a pornit tot de la discuțiile cu dansatorii, de la nevoile și plăcerile lor. Acesta s-a concretizat într-un spectacol foarte interesant și personal. Mi-am propus să construiesc un spectacol similar și la Bistrița: în urma unor discuții cu adolescenții de aici. Ar fi un întreg proces care îi are în centru pe adolescenți…”, ne-a mai explicat Bianca Bor.

Preselecția va avea loc:

  • Sâmbătă – 21 mai 2022 – de la ora 14 pentru spectacolul de dans contemporan
  • Duminică – 22 mai 2022 – de la ora 14 pentru dansatorii de dans popular

Înscrierea se va face cu un e-mail – pe adresa [email protected]m.

În e-mail trebuie precizate numele, vârsta și o scurtă descriere a persoanei interesate de preselecție. La Subiect trebuie trecută data de participare la preselecție. Este posibilă participarea la ambele preselecții.
Bianca Bor este coregraf și performer. S-a născut la Bistrița și a studiat dansul la Liceul de Coregrafie „O. Stroia” din Cluj. A studiat ulterior la U.N.A.T.C. în București, specializându-se în compoziția mișcării. 

S-a făcut remarcată cu primul ei spectacol – Mulțumesc, Stingeți! – cu care câștigă premiul pentru Cea mai bună Ceație Coregrafică în anul 2017.

Din anul 2015 a făcut parte din compania lui Gigi Căciuleanu, timp în care a colaborat și cu alți coregrafi.

În 2018 este unul dintre cei 15 tineri coregrafi selectați să ia parte la un program intensiv la Londra condus de compania DV’8 în colaborare cu Rambert School.

În 2021 Bianca Bor s-a numărat printre finaliștii Concursului de Dans de la Bruxelles, cu solo-ul „Una Figura”. A fost și unul din cei 6 tineri coregrafi selectați pentru Bienalele de la Veneția. Aici, sub îndrumarea lui Wayne McGregor a creat spectacolul „Alone, Togheter” în colaborare cu Gui Yuexuan și două solo-uri „Among Diverse Beings”.

Foto deschidere © Andrea Avezzu

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: