23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Primăria Bistrița a ales DOI beneficiari ai bursei NOSA, din cele 15 dosare depuse. CINE sunt:

Absolvenții de liceu pot solicita Primăriei Bistrița o bursă de studii. Bursa NOSA constă în 500 de lei oferiți lunar beneficiarilor, pe perioada studiilor superioare. Cu anumite condiții și obligații atașate. Din cei 15 solicitanți, Primăria Bistrița a ales doi. CINE sunt:

Odată cu finalizarea examenului de Bacalaureat, absolvenții de liceu pot solicita municipalității un ajutor financiar pe perioada studiilor superioare.

Bursa NOSA constă în oferirea de 500 de lei, lunar, pe perioada studiilor. Se oferă celor cu rezultate excepționale și aceștia, la rândul lor, au anumite obligații.

Anul acesta, 15 absolvenți de liceu și-au depus actele pentru a solicita bursa NOSA.

Municipalitatea a ales DOI tineri cărora să le ofere bursa.

Ilişuan Iannis-Patriciu

Este absolvent al Colegiului Național Liviu Rebreanu. Înainte a fost elev la Liceul de Arte Corneliu Baba.

Acum este student în anul I la  Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Extensia Bistriţa, Facultatea de inginerie electrică, specializarea Inginerie medicală.

Iannis a obținut 384 puncte în urma evaluării dosarului.

Berbecariu Crina-Bianca

Și Crina este absolventă tot a Colegiului Național Liviu Rebreanu.

Acum e studentă în anul I la Universitatea din Leipzig, Specializarea Fizică.

În urma analizei dosarului său, aceasta a primit 271 de puncte.

Cuantumul unei Burse de Merit „Nosa” este de 500 de lei pe lună, adică 6.000 de lei pe an, sumă ce va fi prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa aprobat anual de Consiliul local al municipiului Bistriţa. Pentru anul 2020 sumele se acordă pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, în cuantum de 3.000 de lei, respectiv 1.500 de lei pentru fiecare beneficiar. Pentru anul 2021 sumele vor fi incluse în Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa pentru anul 2021. Plata sumelor aferente Bursei de Merit „Nosa” se va efectua prin virament bancar, în contul specificat de către fiecare beneficiar în parte.” anunță PMB.

Proiectul de hotărâre va fi supus votului în ședința de Consiliu Local de joi, 26 noiembrie 2020.

CINE a mai depus dosare și punctele primite, aici:

burse nosa

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.