16.4 C
Bistrița
joi, mai 23, 2024

Primăria Bistrița. Diagnostic.

O idee delirantă este o idee falsă, care nu corespunde realității: „Vom face din Bistrița un oraș de referință, după modelul Oradea”.

Caracteristica sa esențială este simplă: ea duce la convingerea completă a persoanei. Diferența între această convingere, considerată de neînlăturat, și o idee falsă nedelirantă este deseori greu de stabilit.

Deosebirea constă îndeosebi în gradul de certitudine a bolnavului referitor la această convingere: „În Bistrița veți avea tot ce vă doriți la un orizont de doar câțiva ani”.

Manifestările de natură delirantă au nevoie de tratament medicamentos si de specialitate: „Bistrița este un început de oraș magnet”

Ideile delirante cele mai nocive sunt:

 • ideile de grandomanie și sentimentul exagerat al capacităților proprii (megalomanie): „Toți locuitorii municipiului Bistrița sunt importanți! Da, așa este, dar nu la fel, așa spun eu!”
 • sentimentul că tot ce se întâmplă în jurul tău se raportează la tine (referință): „Tot ceea ce am spus în campania electorală va deveni realitate”

Ați înțeles, domnule primar Ioan Turc? Sănătate.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Excepțional!!!
  Dar oare a înțeles ceva???
  Probabil nimeni nu înțelege nimic! Ca ideee, fa un mic experiment, du-te pana la Năsăud la 7 dimineața, o jumătate de ora, întuneric, numără câte mașini au doar 1 (unu) far. Doar mașinile care îți vin din fata (astia trebuie sa fie navetiști)… numără-i, pe o distanță de nici 24 km o sa vezi cel puțin 6, 7…. Despre ce vorbim????
  Pe astia cine ii poate conduce??? In ce fel????
  Da! Turc greșește, dar, ca idee, cum ai putea sa “lucrezi” cu asemenea oameni???
  Asta e doar un exemplu din multeeee altele…

 2. La cât de limitat pare primarul (ca sa nu speculam ca ar fi prost) ar trebui ca sa veniti si cu o „traducere” a articolului.
  Intr-o forma cât mai accesibila domniei sale – eventual niste desene ar ajuta enorm.

 3. Aaaa.. și acum mi-a venit in minte ceva de nedescris… ce am văzut ieri, in spatele pieței Decebal… in strada … in stânga și dreapta coșurilor de gunoi, circulație infernala, stații de autobuz… mizerie, noxe, poluare, plin de mașini cu portbagajele deschise pline cu cas (brânza).
  Parca era expoziție !!!! Pe aia chiar nu-i vede nimeni????
  E sigur sa cumperi, nu vorbesc ca e la negru totul… dar chiar așa????
  Nu tu termene de expirare/producție, nu tu ambalaj… nimic! Doar mizerie crunta…
  Asta ca sa vezi iar oamenii pe care trebuie sa-i civilizeze primarelul…

 4. Și, ca o completare în favoarea articolului, în urma cu două săptămâni, primarul se bătea cu caramida în piept pe canalele media locale, anunțând cu surle și trâmbițe ca locatarii imobilelor de pe strada Aerodromului vor fi racordați, după lupte seculare, la rețeaua de apa potabila. Pentru ca îi pasa de cetățeni. Ha, ha, ha, doar minciuni sfruntate. Nu numai ca ce a declarat NU S-A INTAMPLAT, dar se pare, după zvonuri, ca orizontul racordării se îndepărtează tot mai mult. Și asta e doar un exemplu de ipocrizie. Deci, cine sa-l mai creadă?Mi-e sila de atâta „dragoste fata de cetateni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!