11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Primăria Bistrița nu renunță la ideea locuințelor-container pentru săraci

Ideea de locuințe de necesitate pentru cei mai săraci dintre bistrițeni este vehiculată de municipalitate de mai bine de 5 ani. Întrucât acestea, care au forma unor containere, îi vor găzdui pe cei care nu se pot adapta și nu își pot plăti nici măcar cheltuielile de la blocurile sociale, municipalitatea a avut probleme în a identifica un teren propice fără a determina revolta „vecinilor”, care au investit zeci de mii de euro în vile cochete.

Variantele luate în calcul de municipalitate vizau aproape exclusiv cartierul Viișoara, spre disperarea locuitorilor din zonă, care nu sunt de acord ca acești oameni să locuiască atât de aproape.

Pentru bugetul de anul acesta, Primăria Bistrița a alocat din nou bani pentru acest proiect. Potrivit proiectului de buget, anul acesta vor merge 38.000 de lei pentru proiectarea locuințelor de necesitate.

Municipalitatea continuă să construiască și blocuri sociale, tot în Viișoara, unde deja s-a conturat un cartier care îi găzduiește pe cei cu posibilități materiale scăzute. Pentru proiectul tehnic și începerea execuției unui bloc a fost alocată suma de 135.000 de lei, iar pentru studiu de fezabilitate a altui bloc vor merge 75.000 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...