1.2 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Primăria Bistrița nu renunță la ideea locuințelor-container pentru săraci

Ideea de locuințe de necesitate pentru cei mai săraci dintre bistrițeni este vehiculată de municipalitate de mai bine de 5 ani. Întrucât acestea, care au forma unor containere, îi vor găzdui pe cei care nu se pot adapta și nu își pot plăti nici măcar cheltuielile de la blocurile sociale, municipalitatea a avut probleme în a identifica un teren propice fără a determina revolta „vecinilor”, care au investit zeci de mii de euro în vile cochete.

Variantele luate în calcul de municipalitate vizau aproape exclusiv cartierul Viișoara, spre disperarea locuitorilor din zonă, care nu sunt de acord ca acești oameni să locuiască atât de aproape.

Pentru bugetul de anul acesta, Primăria Bistrița a alocat din nou bani pentru acest proiect. Potrivit proiectului de buget, anul acesta vor merge 38.000 de lei pentru proiectarea locuințelor de necesitate.

Municipalitatea continuă să construiască și blocuri sociale, tot în Viișoara, unde deja s-a conturat un cartier care îi găzduiește pe cei cu posibilități materiale scăzute. Pentru proiectul tehnic și începerea execuției unui bloc a fost alocată suma de 135.000 de lei, iar pentru studiu de fezabilitate a altui bloc vor merge 75.000 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...