25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Primăria Bistrița nu renunță la ideea locuințelor-container pentru săraci

Ideea de locuințe de necesitate pentru cei mai săraci dintre bistrițeni este vehiculată de municipalitate de mai bine de 5 ani. Întrucât acestea, care au forma unor containere, îi vor găzdui pe cei care nu se pot adapta și nu își pot plăti nici măcar cheltuielile de la blocurile sociale, municipalitatea a avut probleme în a identifica un teren propice fără a determina revolta „vecinilor”, care au investit zeci de mii de euro în vile cochete.

Variantele luate în calcul de municipalitate vizau aproape exclusiv cartierul Viișoara, spre disperarea locuitorilor din zonă, care nu sunt de acord ca acești oameni să locuiască atât de aproape.

Pentru bugetul de anul acesta, Primăria Bistrița a alocat din nou bani pentru acest proiect. Potrivit proiectului de buget, anul acesta vor merge 38.000 de lei pentru proiectarea locuințelor de necesitate.

Municipalitatea continuă să construiască și blocuri sociale, tot în Viișoara, unde deja s-a conturat un cartier care îi găzduiește pe cei cu posibilități materiale scăzute. Pentru proiectul tehnic și începerea execuției unui bloc a fost alocată suma de 135.000 de lei, iar pentru studiu de fezabilitate a altui bloc vor merge 75.000 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.