19.1 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Primăria Bistrița, obligată prin lege să-și reducă numărul de șefi și angajați. Rămân doar 33 de șefi în instituție!

Primăria Bistrița este obligată printr-o lege din 2023 să își reducă numărul de posturi, dar și numărul de șefi din instituție. După restructurarea pe care municipalitatea este obligată să o facă până la finalul acestei luni mai rămân doar 33 de șefi și 347 de angajați.

Consiliul Local al municipiului Bistrița trebuie să aprobe în ședința de joi noua organigramă a Primăriei Bistrița. Instituția este obligată de o lege de anul trecut să renunțe la o parte din angajați și la o parte din șefi.

Aceasta avea termen limită până în 30 iunie anul în curs pentru aceste schimbări și se pare că s-a lăsat pe ultima sută de metri. Potrivit prevederii legale 296/2023, trebuie redus numărul total de posturi cu 10% și șefii care rămân în instituție trebuie să reprezinte maxim 8% din numărul total.

„La data de 01.06.2024, distribuția posturilor se prezintă astfel: aparatul de specialitate al primarului 384 posturi, direcția de infrastructură și servicii Bistrița 275 de posturi – 659 de posturi”, se arată în proiectul de hotărâre.

După reorganizare, Primăria Bistrița mai rămâne cu 347 de angajați și 33 de șefi, la care se adaugă și primarul, viceprimarii și administratorul public al orașului.

„Numărul total de posturi pe instituție este de 384 din care: 3 funcții de demnitate publică, 33 de funcții de conducere, inclusiv Secretarul General al Municipiului, o funcție contractuală de conducere – administratorul public al Municipiului Bistrița. Total posturi de execuție: 347 din care 307 funcții publice de execuție și 40 de funcții contractuale de execuție”, va fi situația odată cu această restructurare.

S-au reorganizat servicii și birouri, s-a renunțat la posturile vacante, dar și la angajați. Au rămas cu mai puține posturi Compartimentul Monitorul Oficial Local și Administrație Publică, Compartimentul Registru Agricol, Compartimentul Revendicări Imobiliare, Biroul Sport Turism sau Compartimentul Agrement.

Odată cu această reorganizare se înființează și posturi noi, de exemplu, la Direcția de Tehnologia Informației și Inovare, Compartimentul Diasporta sau la Compartimentul Tehnic Implementare Proiecte cu Finanțare Europeană.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Ce baliverne!!! Vă spun eu: au eliminat posturile vacante și cam atât. Nici un angajat nu a fost dat afară,deci numărul de angajați este același! …sau chiar mai mare (verificați cate angajări s au făcut în ultimii patru ani). Și culmea, conf oug trebuie desființate posturile de șef birou, care ce să vezi, pot deveni șef serviciu, deci avansează în funcție peste noapte și evident au salariile mai mari. Cam atât s a putut, restul sunt povești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.