2.4 C
Bistrița
vineri, decembrie 3, 2021

Primăria Bistrița se pregătește să demoleze trei puncte termice pentru a face loc unor parcări

Se fac pași pentru amenajarea unor noi locuri de parcare în municipiul Bistrița. Primăria caută firme care să demoleze trei dintre fostele puncte termice, astfel încât, în locul lor să fie amenajate parcări.

A găsi un loc de parcare liber, în Bistrița, este de departe cea mai mare provocare. De altfel, odată cu derularea proiectelor de mobilitate urbană, Bistrița va mai pierde câteva sute de locuri de parcare. Primăria pare să fi găsit o soluție: va demola fostele puncte termice pentru a le transforma în parcări.  Trei dintre aceste lucrări se află deja în licitație. Firmele interesate au ca termen limită de depunere a ofertelor data de 19 octombrie 2021. Criteriul după care acestea vor fi selectate este prețul cel mai scăzut.

Zonele în care urmează a se construi primele parcări sunt: Petru Maior, Rodnei și Aleea Spătarului. Aceste foste puncte termice aflate într-o avansată stare de degradare, vor fi demontate ”bucată cu bucată” și ”element cu element”, de sus în jos, se arată în caietul de sarcini aferent lucrării.

Sunt primele puncte termice care se demolează în acest scop. Aici vom avea în primă fază parcări la sol, iar apoi vom construi parcări pe structură ușoară. Dintre cele nouă puncte termice care pot fi demolate, acestea trei nu au post TRAFO. Celelalte fiind cu post TRAFO vor fi demolate ulterior. Viitoarele parcări vor avea încorporate Punctele Trafo, astfel încât să nu mai facem relocări pentru că durează și costă foarte mult. Vom lua partea bună a lucrurilor, adică ne vom folosi de infrastructura existentă și vom amenaja stații de încărcare electrică a autovehiculelor. Îmi propun să amenajăm undeva între 1500 și 2000 de locuri de parcare, în maxim 2 ani.”, ne-a declarat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

În urma demolării, primăria ar asigura 628 mp pentru viitoarele parcări, astfel:

  • Petru Maior – 202 mp;
  • Aleea Spătarului – 230 mp;
  • Rodnei 196 mp.

Demolarea se va realiza pe parcursul zilei, fără să afecteze orele de odihnă ale locuitorilor din vecinătatea punctelor termice. Durata de execuție a demolării este de 15 zile lucrătoare.

Despre viitoarele parcări mai puteți citi aici:

Ioan Turc: NOUĂ puncte termice vor fi demolate și transformate în parcări

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...