4.7 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Primăria Bistrița va subvenționa în continuare taxa de salubritate. Ia în calcul ca în viitor „bogații” să plătească mai mult

Potrivit primarului Ioan Turc, taxa de salubritate nu va fi mai mare în acest an, municipalitatea luând hotărârea să o subvenționeze în continuare. Cu toate acestea, edilul ia în calcul pentru viitor ca cei mai avuți dintre bistrițeni să nu mai beneficieze de această „reducere”.

Întrebat dacă va menține subvenția pe taxa de salubritate plătită de bistrițeni, primarul Ioan Turc a precizat în conferința de presă de ieri că cel puțin în acest an nu se va renunța la această subvenție, urmând ca pentru viitor să se ia în calcul altă formulă de acordare. Astfel, anul acesta, bistrițenii vor plăti tot atât pentru deșeuri.

Cu alte cuvinte, Ioan Turc vrea ca cei mai avuți dintre bistrițeni să nu mai beneficieze de asemenea reduceri la taxa pe gunoi.

„Aceasta rămâne, la fel ca anul trecut. Asta nu înseamnă că pe parcursul acestui an să nu ne gândim la un sistem pentru ca subvenția să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie de ea. Nu cred că un om sau o familie cu venituri foarte mari are nevoie de protecție prin intermediul subvenției pentru taxa de salubritate. Pentru faptul că timpul este unul restrâns și pentru că un asemena studiu este cât se poate de serios, am spus că avem la dispoziție un an să gândim toată filosofia de taxe și impozite”, a explicat Turc.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...