14.7 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

Primăria Bistrița vrea să dea CFR-ului pe un teren lângă calea ferată cât pentru o casă

Primăria Bistrița se pregătește să cumpere de la CFR o bucată de teren necesară pentru a amenaja centrul intermodal în zona autogării. Pentru 1.300 de metri pătrați, municipalitatea scoate din vistierie cât pentru o casă…

Primăria Bistrița vrea să cumpere o bucată de teren de la CFR. Este vorba despre 1.300 de metri pătrați, situați în apropiere de calea ferată. În spatele acestei intenții se află Centrul Intermodal de Transport Public, care va lega Strada Gării de Tărpiului și Industriei.

Este vorba practic de o autogară uriașă, ce va lua forma unei pasarele uriașe și va avea menirea de a lega partea nordică cu cea sudică a orașului, peste calea ferată. Proiectul ar urma să coste 7,8 milioane de euro și urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Mare parte din terenul pe care vrea să-l cumpere Primăria Bistrița, 1.300 de metri pătrați, se află pe strada Gării și 58 de metri pătrați pe strada Industriei. Suprafața de teren aparține CFR-ului și a fost evaluată la 292.200 de lei, adică aproape 65.000 de euro.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: