14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Primăria Bistrița vrea să dea CFR-ului pe un teren lângă calea ferată cât pentru o casă

Primăria Bistrița se pregătește să cumpere de la CFR o bucată de teren necesară pentru a amenaja centrul intermodal în zona autogării. Pentru 1.300 de metri pătrați, municipalitatea scoate din vistierie cât pentru o casă…

Primăria Bistrița vrea să cumpere o bucată de teren de la CFR. Este vorba despre 1.300 de metri pătrați, situați în apropiere de calea ferată. În spatele acestei intenții se află Centrul Intermodal de Transport Public, care va lega Strada Gării de Tărpiului și Industriei.

Este vorba practic de o autogară uriașă, ce va lua forma unei pasarele uriașe și va avea menirea de a lega partea nordică cu cea sudică a orașului, peste calea ferată. Proiectul ar urma să coste 7,8 milioane de euro și urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Mare parte din terenul pe care vrea să-l cumpere Primăria Bistrița, 1.300 de metri pătrați, se află pe strada Gării și 58 de metri pătrați pe strada Industriei. Suprafața de teren aparține CFR-ului și a fost evaluată la 292.200 de lei, adică aproape 65.000 de euro.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...