21.3 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 12, 2021

Primarul Emil Boc l-a făcut „nemernic” pe un dezvoltator din Bistrița, după ce a transformat garajele în apartamente. Ce măsuri s-au luat:

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc l-a numit nemernic pe un dezvoltator din Bistrița. Acesta a transformat garajele unui bloc ridicat în Cluj în apartamente. Emil Boc a reușit să obțină în instanță reamenajarea garajelor, dar și să-l ardă pe dezvoltator cu o amendă de 50.000 de lei.

Primarul orașului Cluj-Napoca Emil Boc a intrat într-un conflict direct cu dezvoltatorii care încearcă să fenteze regulile și legile. Unul dintre ei este bistrițeanul Florin Larionesi, administratorul firmei Campeador.

Acesta a transformat 56 de locuri de parcare în apartamente, pe Calea Someșeni. Primăria l-a amendat cu 50.000 de lei și a câștigat, de curând, în instanță un proces cu dezvoltatorul. Primăria cerea desființarea amenajărilor ilegale.

Într-o emisiune la Realitatea FM, Emil Boc și-a pierdut cumpătul și l-a făcut „nemernic” pe Florin Larionesi.

„Cum să nu fiu nervos pe cei care au făcut crima aia urbanistică în Mărăști, au avut 40 de locuri de parcare avizate, iar după recepție le-au transformat în apartamente. Și-au bătut joc și de oameni, ca să mai bage niște bani în buzunar. Păi, nu îți este rușine, nemernicule, să îți bați joc de oamenii care locuiesc acolo?”, a spus primarul Clujului.

Florin Larionesi a recunoscut pentru Media9 că a greșit, dar a precizat că: „cu spațiul meu fac ce vreau”. A mai spus că în apartamentele amenajate în garaje locuiesc oameni în chirie. Mai mult, cele peste 100 de locuri de parcare amenajate ar fi suficiente pentru locuitorii din blocul respectiv.

Emil Boc s-a judecat cu dezvoltatorul și a câștigat, obligându-l să refacă garajele. Acesta are 45 de zile pentru a face asta. Dacă nu va face asta, primarul Clujului a avertizat că o va face el, însă pe cheltuiala dezvoltatorului.

Campeador are proiecte imobiliare și în Bistrița. Acesta s-ar fi asociat tocmai cu fostul manager al Spitalului Județean de Urgență, Mircea Gelu Buta. Despre asta, Bistrițeanul.ro a scris AICI.

Foto: știridecluj.ro

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

8 COMENTARII

 1. D-le Turc, ce ziceți?
  La noi avizați PUZ cu documentație plină de ilegalități.
  Poate ar trebui să vină și pe la noi dnul Boc să vă arate, atât dvoastră cât și dnilor consilieri, cum stă treaba cu legalitatea.
  Deși nu cred că nu știți. Și asta e și mai grav. Că faceți ce faceți în cunoștiință de cauză la presiunea și șantajul dezvoltatorilor.
  Apropo, acest dezvoltator nu este cel cu blocul de pe Ana Aslan?

  • Un spirit civic
   După cum văd ești in spațiu ,Domnul primar e din luna Septembrie ca și primar ,a făcut curățenie puțin in primarie și a reusit sa scape de acei viruși care au virusat întreg orașul și a aprobat un puz care din câte văd e destul de mediatizat și toată lumea îl ia pe D-nl primar la 11 metri așteptați sa vedeți rezultatele proiectelor ,uitativa ce sa făcut in veche garda,când Nicolae se ținea cu dinti de usa de la primăria și a nenorocit accest oras cu pistele de bicicliști .Fără să se facă niște studi sa vedem ce se întîmplă cu traficul dacă se fac piste de bicicliști.Oare accest oras așa de infectare este că îi place sa fie condus doar de oameni infecți .Am sa comentez și pe tema proiectului Grănicerilor când este finalizat.
   Și atunci putem trage o concluzie buna sau rea

   • Când candidezi la funcția de primar ar xam trebui să ști câte ceva din legislasția administrativă.
    Că au trecut doar 8 luni de la investitură nu înseamnă că poți accepta pe ordinea de zi un proiect de modificare PUZ care conține zeci de pagini și care este urcat pe site și prezentat consilierilor cu 2 ore inainte de ședință. Doar citirea contestațiilor le-ar fi luat vreo 2 ore. Pe puțin. Planșe, memoriu tehnic etc.
    Nu se poate să te joci așa cu lucruri serioase.
    Și dacă e vorba de a curăța ceea ce a făcut rău predecesorul său, vă informez că acest proiect vine de pe vremea predecesorului și a „zeițelor”.
    Probabil sunteți unul dintre acei consilieri căruia i s-a înroșit telefonul între orele 15-17.

 2. Pt toti cei care nu stiu , tot acest stimat domn Larionesi este si in spatele scandalului de la primaria Bistrita ! Doar ca la Cluj nu are asa mare influenta. Acolo este facut nemernic la Bistrita se fac dosare penale daca nu i se dau autorizatii!

 3. Interesant că despre Negrea nu prea se scrie ,care a sfidat orice lege urbanistică si nu prea sa postat nimic sau ați fost miruiți Bistrițeanul.ro?
  Și scrieți doar de cei care nu v-au dat nimic ,dacă ne uitam bine la fiecare proiect al acestui dezvoltator zis Negrea si căutați mai atenți in documentația urbanistică la fiecare proiect exista etaje in plus ,dar nu prea ați scri oare de ce ?sa fie bani la mijloc
  Sa fim serioși mereu peștele mare vrea sa îl înghită pe cel mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vor accepta cazinourile online licențiate plata în Bitcoin?

Bitcoin-ul este subiectul principal în multe discuții din lumea digitală, iar industria de gambling nu este...

ITALTEXTIL Sărata angajează secretară, mecanic întreținere și tehnician! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: Italtextil Sărata are nevoie de o secretară pentru...

COLIBIȚA: Terasa și magazinul Delice Pan vă așteaptă cu bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud

Magazinul Delice Pan din Colibița vă așteaptă cu o terasă proaspăt reamenajată. Sunt disponibile acum 100...