-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

Primele cazuri de infectare cu tulpina Covid19 din Africa de Sud – în România. Mesajul unor bistrițeni din Italia

Tulpina sud-africană Covid19 a fost detectată, pentru prima dată și pe teritoriul României. Este vorba despre două persoane – o femeie din București provenind dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19, și un bărbat din Pitești. Bistrițenii din Firenze (Italia) avertizează că în zona în care muncesc ei situația s-a agravat la copii.

Tulpina sud-africană Covid19 a fost detectată, pentru prima dată, astăzi și pe teritoriul României. Dintr-un lot de 93 de probe analizate în mod aleatoriu, 2 conțin tulpina din Africa de Sud, iar 72 conțin tulpina britanică, transmite Mediafax.

Primul caz este o persoană de sex feminin, din Mun București, care provine dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19, din care unul (cazul la care facem referire) a fost confirmat cu B.1.351.

Al doilea caz este un bărbat de cetățenie turcă, având județ de infectare Argeș, asimptomatic, testat la cerere în vederea plecării în Turcia, fără istoric de călătorie, fără contact cu caz confirmat. Sursa nu poate fi precizată”, a transmis, vineri, Institutul Național de Sănătate Publică.

Potrivit medicului Beatrice Mahler, de la Institutul „Marius Nasta”, tulpina sud-africană „are un grad ridicat de contagiune. Ea este comparată ca și nivel de contagiune cu tulpina britanică, nu sunt multe informații în acest sens, dar pentru noi, cei care trăim în comunitate, regulile sunt aceleași, indiferent de tipurile de tulpină.

Bistrițenii care locuiesc și muncesc în Italia (regiunea Firenze) au transmis un mesaj pe adresa redacției, avertizând că situația s-a agravat aici în ultimele zile, comunitatea fiind marcată de tot mai dese infectări și pericole pentru copii.

O fetiță de 14 ani se află la reanimare, în stare gravă, după ce a suferit complicații în urma infectării cu Covid-19 – titra Il Messagerro, alatăieri. 

Același jurnal scria, la finalul lunii februarie, despre o altă fetiță de 11 ani, care a ajuns să fie intubată, la Terapie Intensivă, în Spitalul Sant’Orsola. 

Aici s-a intrat în scenariul roșu. De luni copiii nu mai merg la grădiniță. Dacă autoritățile au decis să închidă școlile primare și grădinițele înseamnă că este grav. Deocamdată este vorba doar de orașul Pistoia, dar e posibil să fie o chestiune de zile până când se închide toată Toscana…”, au transmis bistrițenii din Firenze.

Foto deschidere @ Digi 24

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...