22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

PRO-VERB: Cui te-nchini acolo te duci…

Cui te-nchini acolo te duci – spune un proverb a cărui răspîndire printre oameni ne dă de gândit. Nu poate fi decât adevărat.

Să facem din realitățile terne, irealități eterne și să ne imaginăm un afacerist care s-a închinat mereu aurului – se rătăcește și ajunge în deșert. Soarele este orbitor și fierbinte, iar setea îi arde măruntaiele. Buzele îi sunt uscate și ochii prind a i se încețoșa, după zile în care numai întinderile nisipului le-a văzut.

Cu ultimele nădejdi, se roagă pentru o salvare. Și ca prin minune, din cer cade aproape de el o valiză spre care se târăște în așteptarea unui strop de apă. Dar când o deschide, vede că înăuntru se află 5 milioane de euro. Ce să facă atunci și acolo cu ei? Moare cu valiza în brațe.

Încheierea vieții noastre ne configurează destinul care este ca o săgeată trasă din arc. Ea este trimisă acolo unde și-a desenat viața ținta.

Asta este: cui te închini – acolo te duci. Și nu sunt toți oamenii atâta de deștepți încât să se închine apei, lucrurilor simple și lui Dumnezeu care le-a creat pentru noi… 

Foto @ Alexandru Uiuiu / Revista Zestrea

Alexandru UIUIU
Alexandru UIUIU
Alexandru UIUIU este scriitor, absolvent al Facultății de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj Napoca. A fost redactor-şef adjunct al cotidianului „Actualitatea BN" în 1998, debutând în 1988 la „Vatra" cu un grupaj de proză scurtă. A colaborat cu eseuri, recenzii, studii, proză la publicațiile „Familia", „Contrapunct", „Luceafărul", „Steaua", „Hyperion", etc. A publicat: „Ridicarea în genunchi” (roman 1999), „Socrate - Poetul” (prozo - poeme, 2000), „Aşteptând-o pe Godette” (teatru, 2003), „Sfîşierea sau a doua venire” (2006), Țara ascunsă (În 2012 volumul I, 2018 volumul II), „Agentul de vînzări” (2019), Fereastra din tavan (teatru, 2023).

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.