30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Proba desertului – cea mai acră probă! Untul a salvat o bârgăuancă

A doua confruntare pe echipe în cadrul emisiunii Chefi la Cuțite nu a fost deloc dulce. Deși s-au gătit deserturi, confruntarea a fost acră și tensionată. La duel a intrat una dintre bârgăuance care a avut de-și apărat locul în echipă gătind cu unt.

Echipa din care face parte Elena Rus a rămas doar în cinci oameni. Julius a părăsit concursul din motive personale, oferindu-i Elenei încă o șansă.

În această seară, cele trei echipe au avut de pregătit desert. Chef Bontea și-a ales ciocolata, lăsând echipei Elenei fructele, iar echipei Ștefaniei, brânzeturile.

Tensiunea a fost la maxim, nervii întinși, iar vorbele nu chiar cele mai dulci.

Mai mult, tensiunea a atins cote maxime când echipa din care face parte Ștefania a folosit și fructe pentru preparatul lor, încălcând astfel regula. Totuși, chef Scărlătesu a schimbat dish-ul și a mers, într-un final, doar pe brânzeturi.

Cine se uită de acasă nu înțelege ce stres și ce tensiune e aici”, a spus Ștefania Manea.

Echipa verde a gătit un mousse de ciocolată, echipa galbenă a pregătit o plăcintă cu cremă anglaise și brânză și echipa albastră, un creme patissiere cu mousse de fructe.

Deserturile au fost degustate de 11 jurați, toți din sfera influencerilor.

Primele farfurii întoarse în urma jurizării au fost verzi.

„Când îi văd cum se bucură și se manifestă verzii, mă fac să nu mai vreau să mai port verde veci. Nici șalate nu mai mânc”, a zis Ștefania Manea.

Surpriza a venit însă când ultimele cinci farfurii au fost galbene, oferindu-i echipei lui Ștefania, victoria.

„Mă ard urechile. Eu sunt sigură că o să câștigăm proba asta”, spunea Ștefania doar cu câteva minute înainte să afle rezultatul final.

În urma jurizării au intrat la duel echipa verde și cea albastră, Elena Rus fiind din nou pusă în poziția de a lupta pentru a rămâne în competiție.

Untul-marea provocare

Pentru proba de duel, toți cei 11 concurenți au avut de demonstrat abilitățile culinare gătind… cu unt.

Elena Rus s-a gândit să gătească o prăjitură cu măr.

Prăjitura mea se hodinea bine mersi. Se uita la mine și nu făcea nimic. Mai aveam 20 de minute și ea nu creștea. Efectiv stagna. Și mi-am zis că trebuie să fac ceva că nu pot risca să iau iarăși punctaj mic. Așa că m-am apucat de făcut ciulama de ciuperci cu mămăligă”, a explicat bârgăuanca.

În ultimul minut din cele 60 de minute disponibile pentru gătit, colegii Elenei i-au sărit în ajutor cu mămăliga și plateingul.

Ca și luni seara, Elena și-a aflat punctajul când mai erau doar ultimele două farfurii. Însă de data aceasta, punctajul a fost de 11 din 15.

„E o altfel de ciulama. I-a făcut și plateing. E bună. Am trăit să vedem cum se poate scoate maxim dintr-o ciulama. E foarte bună!”, au zis chefii când au gustat-o.

„Eu le-am spus și ieri și și azi: pe gustul meu plec sau stau. Gustul meu din ciulama m-a dus mai departe”, a zis Elena.

Echipa albastră a mai pierdut un om, așa că lunea viitoare, Elena Rus va trebui să lucreze mai mult pentru ca echipa ei, acum din doar patru oameni, să facă față competiției.

„Acum e momentul să vă temeți. Cătăline, Sorine, îmi pare rău. Dar înțeleg că de acum vă e frică. Și are și de ce!”, a conchis chef Dumitrescu.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...