2.8 C
Bistrița
marți, septembrie 21, 2021

Tibi Ușeriu a terminat cursa nemiloasă de pe Everest. Bistrițeanul n-a reușit să fie mai rapid decât nepalezii

După 14 ore de efort, Tibi Ușeriu a reușit să termine cursa extremă de pe Everest, Everest Marathon, considerată una dintre cele mai grele din lume. Bistrițeanul nu a reușit însă să fie mai rapid decât nepalezii care sunt obișnuiți atât cu condițiile meteo, cât și cu altitudinea.

Alergătorul din Bistrița a luat startul la Everest Marathon marți noaptea, la ora 03:00 (ora României). Acesta a participat la ultramaratonul de 60 de kilometri, care se desfășoară la o altitudine de 5.356 de metri.

Pentru a se putea acomoda cu altitudinea, Tibi Ușeriu a venit cu câteva săptămâni mai repede în Nepal. Bistrițeanul a terminat cursa după 14 ore de efort, clasându-se pe locul al 12-lea.

Acesta nu a reușit să fie mai rapid decât șerpașii nepalezi, care nu doar că sunt obișnuiți cu această altitudine, ci trăiesc din a-i direcționa pe aventurieri spre „acoperișul lumii”.

Câștigătorul cursei a reușit să ajungă la finish după mai puțin de 7 ore de la start. Alin Salvan, unul dintre bunii prieteni ai lui Tibi Ușeriu oferea ieri, într-o postare pe Facebook, câteva detalii despre dificultatea cursei. Acesta spunea că până și o banală aplecare, la acea altitudine necesită un efort incredibil. Mai multe despre asta puteți citi AICI.

Foto: Tibi Ușeriu 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....