4.9 C
Bistrița
marți, decembrie 6, 2022

Prof. Dr. Maria Stamatin: Dacă m-ar chema, oricând aș merge să lucrez la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Am urmărit evoluția spitalului din Bistrița. Extraordinar ce mult s-a schimbat” a exclamat prof dr Maria Stamatin. Îngerul păzitor a mii de copii de la Neonatologie Iași a explicat că oricând ar fi gata să lucreze la Bistrița, date fiind condițiile create.

S-a născut la poalele Munților Țibleșului, în comuna Târlișua. S-a format profesional în județul Cluj și apoi în Iași, unde a și rămas. A devenit îngerul păzitor a mii de bebeluși născuți prematur. Ir alături de o echipă foarte bună, a ridicat maternitatea Cuza Vodă la standardul de cea mai bună maternitate din România.

Povestea Mariei Stamatin, Bistrițeanul.ro v-a prezentat-o aici:

Prof. Dr. Maria Stamatin, îngerul păzitor a mii de copilași de la Neonatologie Iași, e bistrițeancă! Secția în care a activat îi va purta numele

 

Bistrițeanca a explicat că dorința ei e ca TOATE maternitățile din țară să ajungă la același nivel cu cea pe care ea a condus-o.

Din nefericire, 10 – 15 % din nou-născuții prematur nu supraviețuiesc. Dar această ramură, a neonatologhiei e încă deficitară. Și este așa de importantă. Pentru că, de fapt, cu noi începe viața. Și ar trebui investit și în personal și în echipamente. În orice situație, în orice unitate medicală, condițiile de tratament ar trebui să fie aceleași. Un copil să poată fii la fel de bine îngrijit că s-a născut la maternitatea din Iași, că e la spitalul din beclean, că e la Sanovil sau la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Peste tot ar trebui să fie măcar aceleași condiții ca la Iași. Primele minute ale vieții ar trebui să fie la fel îgrijite în orice colț al țării„ a declarat dr Stamatin.

Aceasta a explicat că a urmărit evoluția spitalului din Bistrița.

Am urmărit mersul spitalului din Bistrița. Colegul meu, doctorul Nechita a făcut multe lucruri bune. Și nu știu cine e acum, dar a continuat să facă lucruri bune . Iar spitalul din Bistrița și-a schimbat imaginea extraordinar de mult, inclusiv medicii. Bine, sunt lucruri pe care eu le văd pe Facebook, pe canalele media, dar sunt lucruri extraordinar de bune ce s-au făcut în Bistrița” a explicat doctorul.

Maria Stamatin a povestit că a sugerat medicilor să vină la Bistrița și că și ea, ar lucra oricând aici.

Eu le-am spus oricum că au nevoie de medici neonatologi(n.r – celor de la Spitalul Județean de urgență Bistrița). Le-am spus să meargă la Bistrița (n.r. – unor medici), deși nu înțeleg de ce nu au făcut-o. Eu sunt prea bătrână ca să mai merg să lucrez la Bistrița, dar aș merge oricând  la ceea ce ei oferă. Pentru că secția pe care eu am văzut-o de mai multe ori, maternitatea din Bistrița, este extraordinar de bine pusă la punct” a concluzionat prof. Dr. Maria Stamatin.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...