-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Bistrițenii nu-s interesați de agricultură. Bistrița-Năsăud, printre județele cu cele mai mici suprafețe de teren cultivate

Potrivit unei analize Profit.ro, Bistrița-Năsăud se numără printre județele unde se cultivă cea mai mică de suprafață de teren. În județul nostru se cultivă de 10 ori mai puțin teren decât în Dolj, de exemplu.

Suprafața de teren cultivată anul trecut la nivel național a crescut cu o mie de hectare. Conform Profit.ro, județele care au deținut cele mai importante ponderi în suprafața totală cultivată au fost: Dolj (484.000 de hectare, care reprezintă aproape 6% din suprafața totală), Constanța (445.000 de hectare, adică 5,4%) sau Galați (419.000 de hectare, adică 5,1%).

La polul opus, județele cu cele mai mici suprafețe cultivate sunt: Bistrița-Năsăud (49.787 hectare), Hunedoara (50.191 hectare) sau Harghita (55.224 hectare).

Ce s-a cultivat mai mult în 2021? Plante uleioase, cereale pentru boabe, livezi pe rod. S-au mai cultivat leguminoase pentru boabe, sfeclă de zahăr, tutun, cartofi.

Foto: revista-ferma.ro

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Sa inceapa un pic criza granelor si al treilea razboi mondial si mai vorbim noi dupa aceia daca bistritenii vor mai fi interesati de shopping pe la lidl si kauffland . Pana incepe fometea mare bistritenii sunt interesati de achizitia de DROGURI intamplari tot mai dese pe la sate si comune.
    Dezastrul se instaleaza incet si sigur iar selectia naturala isi face singura treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.