22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Bistrițenii nu-s interesați de agricultură. Bistrița-Năsăud, printre județele cu cele mai mici suprafețe de teren cultivate

Potrivit unei analize Profit.ro, Bistrița-Năsăud se numără printre județele unde se cultivă cea mai mică de suprafață de teren. În județul nostru se cultivă de 10 ori mai puțin teren decât în Dolj, de exemplu.

Suprafața de teren cultivată anul trecut la nivel național a crescut cu o mie de hectare. Conform Profit.ro, județele care au deținut cele mai importante ponderi în suprafața totală cultivată au fost: Dolj (484.000 de hectare, care reprezintă aproape 6% din suprafața totală), Constanța (445.000 de hectare, adică 5,4%) sau Galați (419.000 de hectare, adică 5,1%).

La polul opus, județele cu cele mai mici suprafețe cultivate sunt: Bistrița-Năsăud (49.787 hectare), Hunedoara (50.191 hectare) sau Harghita (55.224 hectare).

Ce s-a cultivat mai mult în 2021? Plante uleioase, cereale pentru boabe, livezi pe rod. S-au mai cultivat leguminoase pentru boabe, sfeclă de zahăr, tutun, cartofi.

Foto: revista-ferma.ro

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Sa inceapa un pic criza granelor si al treilea razboi mondial si mai vorbim noi dupa aceia daca bistritenii vor mai fi interesati de shopping pe la lidl si kauffland . Pana incepe fometea mare bistritenii sunt interesati de achizitia de DROGURI intamplari tot mai dese pe la sate si comune.
    Dezastrul se instaleaza incet si sigur iar selectia naturala isi face singura treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.