2.4 C
Bistrița
vineri, decembrie 3, 2021

Proful de actorie din Bistrița, lăudat de ambasadorul României în Irlanda, fostul consilier prezidențial, Laurențiu Ștefan

Florian Zapra predă actorie și film, în Bistrița, încă din anul 2018. An de an organizează Festivalul Internațional de Scurt Metraj din Dublin. Ieri, noul ambasator al României în Irlanda, Laurențiu Ștefan, a ținut neapărat să-l cunoască. Și apoi l-a lăudat pe Facebook.

Născut în Lunca Ilvei și stabilit timp de 17 ani la Dublin, Florian Zapra s-a reîntors acasă în 2018. Și a deschis la Bistrița prima și unica școală de actorie și film din județul nostru.

NOU! Cursuri de actorie, la Bistrița! Profesorul a filmat cu Gerard Depardieu și a pus bazele unui festival de film, în Dublin

Florian Zapra este și cel ce a pus bazele Festivalului Internațional de Scurtmetraj din Dublin.

În aceste zile, Florian se află la Dublin, pentru ediția 2021 a DISFMF. Ieri, acesta a fost invitat special de ambasadorul României în Irlanda, în biroul acestuia.

”Eu i-am trimis un mail prin care-l invitam la festival, așa cum am făcut de fiecare dată. Iar el mi-a scris că vrea să mă cunoască. Așa că ieri am fost la el în birou, pentru o jumătate de oră. I-am oferit un tricou, o mască și un ecuson, cu festivalul. Iar vineri va veni și el la ecranizări să vadă un film românesc regizat de Dan Tudor” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Florian Zapra.

După întâlnire, Laurențiu Ștefan a postat câteva cuvinte de laudă la adresa lui Florian Zapra.

Oferă cursuri de film și actorie copiilor din Bistrița (cu care tocmai a terminat un lung-metraj), dar se întoarce an de an, în octombrie, la Dublin, cu câteva zile înainte de începutul Dublin International Short Film and Music Festival. A plecat din Irlanda în 2017, dar continuă să dea viață unui festival care de aproape zece ani marchează peisajul cultural dublinez. Florian Zapra este fondatorul acestui festival care a luat amploare an de an, care a trecut cu bine prin pandemie, și care oferă în weekendul ce urmează 80 de filme scurte unui public ce abia așteaptă să se întoarcă în sălile de cinema” a scris ambasadorul pe Facebook.

Laurențiu Ștefan este ambasador al României în Irlanda din vara acestui an. Înainte a fost consilier prezidențial, pentru politica internă, începând cu ianuarie 2015. Mai multe detalii despre el, AICI.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...