20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Proiect pentru susținerea antreprenorilor bistrițeni! CE-i așteaptă pe deținătorii de localuri de pe Pietonal:

Starea de urgență se va finaliza în 15 mai. Dar economia va mai avea de suferit. Iar distanțierea socială îi poate costa scump, la buzunar, pe unii antreprenori. CE proiect va fi depus în consiliul local pentru susținerea celor ce au localuri pe Pietonal. Și nu numai:

Se apropie cu pași repezi ieșirea din starea de urgență. Momentul e așteptat de toți, dar asta nu însemană că greutățile dispar.

Economia încă va avea de suferit. Și chiar și cei ce-și pot relua activitatea, din cauza distanțării sociale care va fi impusă, îi va costa scump la buzunar.

În acest sens, viceprimarul Cristian Niculae va propune un proiect de hotărâre, pentru susținerea atreprenorilor bistrițeni. Proiectul vine în ajutorul celor ce au localuri cu terase, pe domeniul public.

Industria HORECA a suferit enorm în această perioadă de criză în urma măsurilor luate prin instituirea stării de urgență. Urmează încă o perioadă economică dificilă, în care măsurile de distanțare socială vor continua. Având în vedere aceste aspecte, voi iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru reducerea chiriei pentru terasele tuturor agenților economici amplasate pe domeniul public al Municipiului Bistrița, pentru toată perioada în care sunt impuse măsurile de distanțare socială. Operatorii economici nu pot folosi spațiul teraselor într-un mod eficient, ca urmare numărul clienților va fi mai mic și clar încasările vor fi mai slabe pentru ei. Consider că trebuie să fim alături de ei în aceste momente grele, merită susținuți pentru că ei sunt cei ce animă și dinamizează Centrul Istoric și alte zone ale orașului nostru. Mediul economic trebuie susținut de autoritățile locale cu măsuri concrete, pentru a ajuta la repornirea activităților economice afectate de pandemie. Ne e dor de terasele pline din Bistrița!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.