14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Proiect pentru susținerea antreprenorilor bistrițeni! CE-i așteaptă pe deținătorii de localuri de pe Pietonal:

Starea de urgență se va finaliza în 15 mai. Dar economia va mai avea de suferit. Iar distanțierea socială îi poate costa scump, la buzunar, pe unii antreprenori. CE proiect va fi depus în consiliul local pentru susținerea celor ce au localuri pe Pietonal. Și nu numai:

Se apropie cu pași repezi ieșirea din starea de urgență. Momentul e așteptat de toți, dar asta nu însemană că greutățile dispar.

Economia încă va avea de suferit. Și chiar și cei ce-și pot relua activitatea, din cauza distanțării sociale care va fi impusă, îi va costa scump la buzunar.

În acest sens, viceprimarul Cristian Niculae va propune un proiect de hotărâre, pentru susținerea atreprenorilor bistrițeni. Proiectul vine în ajutorul celor ce au localuri cu terase, pe domeniul public.

Industria HORECA a suferit enorm în această perioadă de criză în urma măsurilor luate prin instituirea stării de urgență. Urmează încă o perioadă economică dificilă, în care măsurile de distanțare socială vor continua. Având în vedere aceste aspecte, voi iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru reducerea chiriei pentru terasele tuturor agenților economici amplasate pe domeniul public al Municipiului Bistrița, pentru toată perioada în care sunt impuse măsurile de distanțare socială. Operatorii economici nu pot folosi spațiul teraselor într-un mod eficient, ca urmare numărul clienților va fi mai mic și clar încasările vor fi mai slabe pentru ei. Consider că trebuie să fim alături de ei în aceste momente grele, merită susținuți pentru că ei sunt cei ce animă și dinamizează Centrul Istoric și alte zone ale orașului nostru. Mediul economic trebuie susținut de autoritățile locale cu măsuri concrete, pentru a ajuta la repornirea activităților economice afectate de pandemie. Ne e dor de terasele pline din Bistrița!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!