13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

Proiectul de salvare promptă a bistrițenilor, folosind defibrilatoare stradale – în stand-by de aproape un an

Un proiect inedit de salvare a bistrițenilor – „Există un erou în fiecare din voi” – trebuia implementat în septembrie 2022. Acesta se află însă în stand-by din cauza unor „blocaje la nivel central”.

Acum un an, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Primăriei Bistrița, Ioan Turc anunța un proiect unic ce se va derula la Bistrița. „Există un erou în fiecare din voi” era un proiect ce se derula atunci DOAR în București. Acesta urma să ajungă și la Bistrița în luna septembrie 2022.

Era vorba de instruirea unor voluntari, amplasarea a unor defibrilatoare stradale și existența unei aplicații pentru solicitare ajutor. Astfel, cei cărora li se făcea rău în plină stradă puteau fi ajutați de cel mai apropiat voluntar.

VIDEO – UNIC: Defibrilatoare amplasate în diferite zone din oraș!

În luna iulie 2022, la Bistrița a sosit inclusiv doctorul Cristian Grasu, cel ce a pus bazele acestui program național. Acesta a explicat pe larg ce înseamnă existența unei asemenea facilități într-un oraș.

Din 1 septembrie, bistrițenii cărora li se face rău pe stradă au mai multe șanse la viață. Primarul Turc, printre „salavatorii” de pe stradă

În luna august 2022 s-a organizat și primul curs dedicat voluntarilor care vor fi înregistrați în aplicație și care puteau interveni din 1 septembrie 2022. Inclusiv primarul Ioan Turc a fost printre cursanți.

27 de bistrițeni, pregătiți să intervină pe stradă din 1 septembrie, în caz de urgență medicală

A trecut un an de zile de când era anunțat acest program, dar din august 2022 nu s-a mai auzit nimic de el.

E o chestiune mai sensibilă. Nu s-a renunțat la proiect. Noi am făcut partea noastră și așteptăm. E un blocaj la nivel central, la București. E nevoie de o infrastructură la care se lucrează. 

S-a reușit într-un final să fie activat proiectul pe București. Ba chiar un bistrițean aflat acolo a acordat ajutor unei persoane care a avut nevoie.

Deci nu s-a renunțat, iar când se vor debloca lucrurile, îl activăm și la noi”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.