-0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Protecția Consumatorului vrea suspendarea site-ului Altex, în urma controalelor de Black Friday

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a propus suspendarea temporară a activității site-ului Altex. Motivul îl reprezintă practicile comerciale incorecte în contextul Black Friday.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor a făcut mai multe verificări în ultimele zile în mediul online. Scopul verificărilor a fost observarea modului în care se desfășoară campania Black Friday, un vârf al promoțiilor anuale.

Potrivit Adevărul.ro, ANPC a găsit peste 1.000 de produse cu abateri de preț, prezente pe site-ul Altex. Reprezentanții ANPC, ca urmare a neregulilor constatate, au sancționat operatorul economic Altex și cu o amendă contravențională de 50.000 lei. Ca măsură complementară s-a propus și suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC mai spune că va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preț” neconformă.

Conform unor surse, reprezentanții Altex au afirmat, în urma discuțiilor pe această temă, că ei „nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e.”

ANPC sfătuiește consumatorii să își sporească atenția atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici. Totodată îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...