19.1 C
Bistrița
vineri, iulie 30, 2021

PSD i-a făcut plângere penală unui lider PNL pentru o postare pe Facebook. Ce au decis procurorii

Secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud și consilierul județean Ovidiu Florean s-a ales cu o plângere penală depusă chiar de PSD, în urma unei postări pe Facebook. Acesta a fost acuzat că a distribuit pe Facebook un material instigator la violență, la adresa membrilor PSD. Ce au spus procurorii:

Plângerea penală a fost făcută de către PSD la mijlocul lui 2019, cerând Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București să efectueze cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de instigare publică și incitare la ură și discriminare.

„În fapt, petentul a arătat că la data de 26.05.2019, pe pagina rețelei de socializare Facebook a numitului Ovidiu Florean a fost încărcat un material cu conținut instigator la violență împotriva tuturor membrilor PSD și care îndemna publicul să săvârșească infracțiuni împotriva acestora și incita la ură și discriminare împotrivta membrilor PSD. S-a menționat în plângere că articolul era intitulat GAZĂM PSD-UL DACĂ IEȘIM LA VOT, și conținea o imagine reprezentând intervenția Jandarmeriei Române asupra unei adunări mari de persoane”, se arată în ordonanța de clasare primită chiar în decembrie de Ovidiu Florean.

O lună mai târziu, procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem, însă nu au considerat că s-au comis infracțiunile respective și, în cele din urmă, au clasat dosarul.

„În drept, analizând plângerea penală și materialul probator constat că faptele reclamate nu sunt prevăzute de legea penală. (…) Astfel, apreciem că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor prev. De art. 368 C. pen. Și prev. de art. 369 C. pen., întrucât materialul menționat nu conține nici îndemne de a săvârși infracțiuni și nici nu incită publicul la discriminare, titlul articolului reprezentând o metaforă a puterii votului legal exercitat”, se mai arată în document.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...