26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

PSD i-a făcut plângere penală unui lider PNL pentru o postare pe Facebook. Ce au decis procurorii

Secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud și consilierul județean Ovidiu Florean s-a ales cu o plângere penală depusă chiar de PSD, în urma unei postări pe Facebook. Acesta a fost acuzat că a distribuit pe Facebook un material instigator la violență, la adresa membrilor PSD. Ce au spus procurorii:

Plângerea penală a fost făcută de către PSD la mijlocul lui 2019, cerând Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București să efectueze cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de instigare publică și incitare la ură și discriminare.

„În fapt, petentul a arătat că la data de 26.05.2019, pe pagina rețelei de socializare Facebook a numitului Ovidiu Florean a fost încărcat un material cu conținut instigator la violență împotriva tuturor membrilor PSD și care îndemna publicul să săvârșească infracțiuni împotriva acestora și incita la ură și discriminare împotrivta membrilor PSD. S-a menționat în plângere că articolul era intitulat GAZĂM PSD-UL DACĂ IEȘIM LA VOT, și conținea o imagine reprezentând intervenția Jandarmeriei Române asupra unei adunări mari de persoane”, se arată în ordonanța de clasare primită chiar în decembrie de Ovidiu Florean.

O lună mai târziu, procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem, însă nu au considerat că s-au comis infracțiunile respective și, în cele din urmă, au clasat dosarul.

„În drept, analizând plângerea penală și materialul probator constat că faptele reclamate nu sunt prevăzute de legea penală. (…) Astfel, apreciem că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor prev. De art. 368 C. pen. Și prev. de art. 369 C. pen., întrucât materialul menționat nu conține nici îndemne de a săvârși infracțiuni și nici nu incită publicul la discriminare, titlul articolului reprezentând o metaforă a puterii votului legal exercitat”, se mai arată în document.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: