12.7 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Radu Moldovan, președintele CJ BN: O investiție majoră de aproape 240 milioane de euro, în Bistrița-Năsăud

O veste bună pentru Bistrița-Năsăud! Toate cele 4 orașe ale județului și 41 comune vor avea parte de o investiție majoră de aproape 240 de milioane de euro. La ce vor fi folosiți banii:

Cele 4 orașe ale județului și 41 de comune vor avea parte de o investiție majoră, a anunțat Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. El a semnat astăzi, la Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanțare a Master Planului de apă și canalizare 2. La eveniment a participat și ministrul Ioan Marcel Boloș.

Investiția presupune dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. 

Este o investiție majoră, la finalul căreia 90% din populația județului Bistrița-Năsăud va fi conectată la rețelele de apă și 70% la rețelele de canalizare.

Mai exact, este vorba despre

  • 603,060 km de rețea de apă potabilă (nouă),
  • 44,643 km rețea de apă potabilă (reabilitată),
  • 8 stații de tratare apă,
  • 41 de rezervoare înmagazinare,
  • 79 stații de pompare apă,
  • 11 surse de apă,
  • 198,400 km rețea de canalizare (nouă) și 14,636 km rețea de canalizare (reabilitată),
  • 110 stații de pompare ape uzate, 3 stații epurare ape uzate,
  • 1 instalație de uscare și valorificare nămol.

Orașele și comunele incluse înProiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Bistrița-Năsăud” sunt Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Bistrița Bârgăului, Braniștea, Budacu de Jos, Budești, Căianu Mic, Cetate, Chiochiș, Ciceu-Mihăiești, Coșbuc, Feldru, Ilva Mare, Ilva Mică, Josenii Bârgăului, Lechința, Leșu, Livezile, Lunca Ilvei, Maieru, Matei, Mărișelu, Miceștii de Câmpie, Milaș, Nimigea, Petru Rareș, Poiana Ilvei, Rebra, Rebrișoara, Rodna, Runcu Salvei, Salva, Sânmihaiu de Câmpie, Spermezeu, Șieu, Șieu-Măgheruș, Șieu-Odorhei, Târlișua, Teaca, Telciu, Tiha Bârgăului, Uriu, Zagra.

Este vorba despre un proiect în valoare de 239.280.585 EURO (1.143.115.143 RON) finanțat din fonduri europene, de Agenția de Management prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Lista completă a lucrărilor poate fi consultată AICI.

Continuăm munca și vă rog, ca de fiecare dată în ultima perioadă, să ne ajutați stând acasă și având grijă de voi. Este un lucru simplu, care ajută extrem de mult în această luptă împotriva coronavirusului”, a mai transmis Radu Moldovan.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!