26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Radu Moldovan: Vom da în judecată autoritățile din Cluj pentru că ne-au stricat drumul de la Braniștea

Traficul de pe DN 17 a fost deviat pe ruta Beclean – Braniștea – Dej, pentru lucrările ce se făceau ”pe teritoriu clujean”. Radu Moldovan a explicat că vrea să acționeze în instanță autoritățile clujene, în speranța că-și vor recupera banii.

De luni bune se fac lucrări la DN 17, în județul Cluj. Pentru a evita ”zona în lucru”, s-a cerut șoferilor să folosească ruta Beclean- Braniștea – Dej, pentru ocolire.

Astfel, marea parte a traficului rutier, în deosebi traficul greu, s-a desfășurat pe DJ 172 F.

Acum, carosabilul arată ca după bombardament.

Conform Dejeanul.ro, s-au alocat bani de la Guvern pentru reabilitarea tronsonului.

Drumul Judetean 172 F, care face legătura între Dej și Beclean prin comuna Mica, va fi reabilitat cu bani de la Guvern, transmite Consiliul Judetean Cluj. Aceștia spun că lucrările vor începe inainte de virarea banilor, din fonduri propri, iar apoi se va face decontul” scrie sursa mai sus citată.

Dejeanul.ro mai subliniază faptul că ” județul nostru (n.r. Cluj ) ar urma să fie acționat în judecată. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că intenționează să demareze acțiunile pentru recuperarea banilor de reparație pentru tronsonul respectiv”.

Radu Moldovan a confirmat! CARE e motivul ce stă la baza deciziei de a acționa în instanță

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a confirmat intenția de a da în judecată autoritățile clujene.

Eu am cerut direcției juridice din cadrul Consiliului Județean să-mi identifice posibilitățile juridice ca CJ BN, proprietar și administrator al drumului la care faceți referire, pe motiv că NU a fost consultat ca și proprietar, așa cum prevede legea, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj care și-a depășit atribuțiile și a deviat tot traficul greu de pe un drum european pe un drum județean. Acest drum nu are portanța la tonajul pe care îl are un drum european și efectiv ne-a distrus tot drumul județean.

Aștept informarea de la departamentul juridic și  dacă avem argumentele necesare, nu voi ezita să chem în instanță CJSU Cluj și prefectul județului CLuj care și-au permis să-și depășească atribuțiile și să facă un asemenea lucru fără a ne informa sau a ne cere acordul” a declarat Radu Moldovan.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

  1. Chelnerul numai atâta știe: să dea în judecată. Mie mi-a făcut 3 procese civile și 5 penale și pe toate le-a pierdut. E un soi de masochist fără școală și fără caracter.

  2. Pai reparati urgent drumul ca e un pericol pentru circulatie cu craterele acelea si dupa aceea va judecati cat vreti. Ce vrajeala ieftina. Drumul era oricum praf de dinainte sa devieze traficul. Prin toamna, doi muncitori taiau in jurul gropilor cu flexul si l-au reparat de mantuiala. Chiar asa, oare cati bani ati spart toamna trecuta cand v-ati prefacut ca reparati drumul cu flexul? :))

  3. Sigur asta e problema, traficul??? Nu cumva o fi de vină calitatea lucrărilor?? Eu zic că indiferent de trafic, acel drum trebuia să „dureze” mai mult!! Și apoi

  4. asta am scris si eu class…dar nu a aparut
    ASTA TREBUIA SA DE-A IN JUDECATA CONSTRUCTORUL SA RECUPEREZE BANUL….NU clujul!
    lucrari cu bitum si asfalt expirat au mai fost pentru a pune tabla cu aici sunt banii dv

  5. Chelnerul Răducu ar trebui să stie că drumurile nu sunt făcute pentru decor ci tocmai ca să se circule pe ele. Este adevărat că folosirea unui drum trebuie făcută pe cât in conformitate cu parametri de trafic pentru care a fost proiectat. Pe de altă parte nu este mai putin adevărat că la fel ca orice investitie pentru ca să rămână functională si drumurile au nevoie de intretinere periodică. Actionarea în judecată a celor care utilizează drumurile publice este o glumă proastă.

  6. Indicator pentru devierea provizorie a traficului greu (cel cu galben) era și la intersecția din Beclean spre Braniștea. Intre timp a fost indepărtat. Nu cred că cineva din CJ Cluj a montat acel indicator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...