11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Povestea bistrițeanului specializat în inginerie aerospațială, care a creat o parcare smart pentru biciclete

Horea Toniuc, un tânăr de 27 de ani din Bistrița, a venit cu o soluție pentru cei care vor să își știe bicicletele în siguranță și să nu fie nevoiți să le care pe scări zilnic chiar și 3-4 etaje. Acesta a pus pe picioare o parcare inteligentă pentru biciclete, care poate fi operată cu telefonul. Deja două astfel de parcări sunt funcționale în Cluj-Napoca, iar bistrițeanul specializat în inginerie aerospațială nu vrea să se oprească aici.

Oameni de Cluj spune povestea lui Horea Toniuc, un tânăr de 27 de ani din Bistrița, pasionat de tehnologie și IT și specializat în inginerie aerospațială la University of Southampton din Marea Britanie.

Bistrițeanul a și profesat o perioadă în domeniu, la o companie cu sediul în Cluj-Napoca. Se ocupa de simulările structurale pentru compartimetnele de stocare din avioanele Airbus A 350. Acum, Horea lucrează la un start-up din Marea Britanie, pentru care face simulări mecanice pentru 3D printing.

De asemenea, bistrițeanul a pus pe picioare primele parcări securizate pentru biciclete. Ideea o coace încă din 2019, apărând dintr-o nevoie personală:

„Am început să lucrez la ideea aceasta cu parcările securizate pentru biciclete din 2020, dintr-o nevoie personală. Stăteam în Mănăștur, la etajul 5 și trebuia să îmi duc bicicleta pe scări în apartament, în fiecare zi, pentru că mergeam cu bicicleta la muncă. Atunci mi-a venit ideea și-am zis să o îmbunătățesc cu o aplicație, pentru a elimina și cheia fizică, pe care o poți rătăci ușor”, spune Horea Toniuc, pentru Oameni din Cluj.

Povestea Rastel.io, parcările securizate pentru biciclete acționate cu telefonul o puteți citi mai jos:

VIDEO: Cum arată „fortăreața” smart pentru biciclete! Creatorul său, un tânăr inginer aerospațial

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...