1.2 C
Bistrița
vineri, decembrie 8, 2023

Bistrița-Năsăud, printre județele cu cele mai mari sume cheltuite pentru cazarea și masa refugiaților din Ucraina

Potrivit raportului guvernamental privind refugiații din Ucraina care locuiesc în România, Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai mari sume cheltuite pentru cazarea și masa acestora.

Raportul guvernamental privind refugiații din Ucraina pentru anul 2022 scoate în evidență sumele cheltuite de stat pentru cazarea și masa acestora. Potrivit datelor oferite de document, cele mai mari sume s-au cheltuit anul trecut în Ilfov, peste 80 de milioane de lei și în Constanța – peste 88 de milioane de lei.

Sume mari s-au cheltuit și în Suceava – 28,9 milioane de lei și în Brașov – 25,3 milioane de lei. Bistrița-Năsăud se situează pe locul pe locul 13 când vine vorba despre suma cheltuită pentru cazarea și masa refugiaților din țara vecină.

În județul nostru, în 2022, s-au cheltuit 5,3 milioane de lei pentru masa și cazarea refugiaților.  

În majoritatea județelor din țară, sumele cheltuite nu ating pragul de un milion. Cele mai mici sume s-au cheltuit în  Arad – 150.000 de lei, Vrancea – 237.000 de lei sau Gorj – 287.000 de lei.

Foto: Arhivă/ Romania`s response to the ukrainian refugee crisis

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...