20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

Bistrița-Năsăud, printre județele cu cele mai mari sume cheltuite pentru cazarea și masa refugiaților din Ucraina

Potrivit raportului guvernamental privind refugiații din Ucraina care locuiesc în România, Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai mari sume cheltuite pentru cazarea și masa acestora.

Raportul guvernamental privind refugiații din Ucraina pentru anul 2022 scoate în evidență sumele cheltuite de stat pentru cazarea și masa acestora. Potrivit datelor oferite de document, cele mai mari sume s-au cheltuit anul trecut în Ilfov, peste 80 de milioane de lei și în Constanța – peste 88 de milioane de lei.

Sume mari s-au cheltuit și în Suceava – 28,9 milioane de lei și în Brașov – 25,3 milioane de lei. Bistrița-Năsăud se situează pe locul pe locul 13 când vine vorba despre suma cheltuită pentru cazarea și masa refugiaților din țara vecină.

În județul nostru, în 2022, s-au cheltuit 5,3 milioane de lei pentru masa și cazarea refugiaților.  

În majoritatea județelor din țară, sumele cheltuite nu ating pragul de un milion. Cele mai mici sume s-au cheltuit în  Arad – 150.000 de lei, Vrancea – 237.000 de lei sau Gorj – 287.000 de lei.

Foto: Arhivă/ Romania`s response to the ukrainian refugee crisis

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!