20.2 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Resort turistic pentru zona business – pe asta pariază ÎNDEMÂNAREA în 2021. Ce planuri are pentru Colibița și Tihuța:

Pornită și crescută ca o firmă specializată pe construcții și fabricarea unor materiale pentru acest sector, ÎNDEMÂNAREA face pași importanți pentru a conta și în alte două domenii de business: turismul și confecțiile metalice.

Investițiile de câteva milioane de euro realizate în ultimii ani în fabrica de prelucrări mecanice de la Livezile, un proiect greenfield susținut cu fonduri europene, dar și cele din Colibița și Tihuța (în turism) arată că Îndemânarea nu mai vrea să depindă de un singur sector de business, construcțiile.

„Compania noastră a crescut foarte mult în ultimul deceniu, suntem cred în Top 5 constructori din județ, poziție care ne onorează. Am vrut însă să vedem și dincolo de acest sector, pentru că un portofoliu diversificat al afacerilor îți poate asigura o mai mare stabilitate în caz că unul dintre sectoare nu funcționează din te miri ce motive. Din acest motiv, am analizat câteva oportunități și am decis să investim în turism și prelucrări mecanice, unde industria bistrițeană are deja tradiție.“ – spune Darius Simionca, directorul executiv al Îndemânarea.

În acest moment, fabrica de confecții metalice de la Livezile are contracte cu clienți importanți din Germania, Olanda, Polonia sau Cehia și este pe un trend crescător, deși a pornit producția de numai un an. Investitorii au deja în vedere să acceseze fonduri europene pentru a extinde afacerea.

Țintește zona de business cu un resort la Colibița

În paralel, investiția în hotelul de la Colibița este finalizată în proporție de 95%, în această vară urmând să fie inaugurată. Va fi un resort turistic cu standarde de top, care va fi dedicat în special clienților din lumea de business, evenimentelor de tip building team, work shop , conferințe, private party.

Anul trecut, Îndemânarea a achiziționat și hotelul Castel Dracula din Pasul Tihuța, iar unii dintre cei mai buni arhitecți din țară lucrează acum la un proiect de reabilitare și extindere a resortului.

“Credem că în câțiva ani cele două noi linii de business vor însemna destul de mult în activitatea companiei. Sigur, nu vom renunța niciodată la construcții și la producția și comercializarea de agregate și prefabricate din beton, este domeniul unde suntem foarte buni, dar cu siguranță vom selecta cu atenție proiectele, lucrările, licitațiile în care ne vom implica. Vrem să găsim un echilibru între cele trei afaceri, o stabilitate pe care doar construcțiile nu ți-o oferă! a mai spus Darius Simionca.

Lipsa forței de muncă și scumpirea prețurilor  – provocările lui 2021

În 2020, compania a traversat cu bine pandemia și a crescut ușor față de anul anterior, ajungând la venituri de 57,8 mil. lei și la 250 de angajați (la nivel de grup). Marile provocări ale anului 2021 sunt și la Îndemânarea scumpirea accelerată a prețurilor la materii prime și lipsa de forță de muncă.

“Avem în construcții lucrări licitate acum 2-3 ani, la prețurile de atunci, care însă nu au început din cauza contestațiilor și birocrației. Suntem obligați să le realizăm acum, la prețurile materialelor de azi, chiar dacă nu vom obține profit la unele dintre ele. Cea mai mare provocare sunt însă oamenii disponibili azi pe piața muncii: puțini, slab pregătiți, vor să muncească foarte puțin și să câștige ca în Occident.

Nu ne-am dorit până acum, însă în acest an luăm în calcul să aducem și muncitori străini, oameni care au poftă de muncă. Am avut deja câteva discuții cu o firmă specializată pe importul de forță de muncă. Vrem să cream concurență pe anumite posturi și vor rămâne cei mai buni și mai dedicați”, a adăugat managerul Îndemânarea.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...