10.8 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

REZULTATE parțiale: Focarul de la spital a rămas între cadrele medicale! Niciun pacient n-ar fi fost infectat

Focar de COVID 19 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, după ce 19 cadre medicale au fost depistate pozitiv. S-au testat TOȚI angajații și pacienții de la secțiile aflate pe același palier. Din fericire, s-ar părea că virusul nu a fost transmis de la cadrele medicale către pacienți. Mai sunt câteva probe de analizat, totuși.

Un focar de Covid 19 a apărut zilele trecute la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. 11 asistenți medicali s-au infectat, după ce au încălcat protocolul de distanțare socială și purtarea de mască atunci când erau împreună.

11 asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență, depistați pozitiv cu COVID! Cum s-au infectat:

În urma testării întregului personal, numărul final al cadrelor medicale infectate a ajuns la 19.

Așa cum era normal, s-au testat și pacienții internați pe secțiile aflate pe același palier unde a izbucnit focarul. Din fericire, s-ar părea că nu există niciun pacient infectat din cauza angajaților spitalului. Cel puțin până acum.

Ar fi unul singur pozitiv, dar cel mai probabil acesta ar fi avut deja virusul când ar fi fost internat.

Au fost finalizate testările în rândul personalului medical și al pacienților de pe secțiile Cardiologie și Oftalmologie care își desfășoară activitatea pe același etaj cu secția Neurologie, unde a fost depistat un focar de infecție cu COVID-19 în rândul personalului.

Secția Cardiologie:

  • 28 angajați testați – toți negativi;
  • 25 pacienți testați – toți negativi.

Secția Oftalmologie

  • 17 angajați testați – toți negativi;
  • 2 pacienți testați – ambii negativi.

Secția Neurologie

  • 37 angajați testați – 19 pozitivi, 18 negativi
  • 17 pacienți testați – 1 pozitiv (pozitivarea nu poate fi asociată cu focarul de infecție având în vedere perioada scurtă de la internare), 16 negativi”, a transmis managerul spitalului, Gabriel Lazany.

La secția Neurologie au mai rămas de testat 6 pacienți la care nu au putut fi prelucrate probele, din cauză că au fost recoltate necorespunzător.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....