-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Rodnenii se plâng că nu au un parc în care să se recreeze! Dorința lor ar putea deveni realitate în doi-trei ani

Localnicii din Rodna și Valea Vinului se plâng că nu au un parc în care să se recreeze. Administrația locală susține că există un proiect. Dorința rodnenilor ar putea deveni realitate în câțiva ani.

Cei care locuiesc în Rodna și Valea Vinului se plâng că nu au un parc unde cei mari să se recreeze și cei mici să se joace.

Nu au fost în stare de zeci de ani să facă un parc de joacă pentru copiii a DOUĂ LOCALITĂȚI: Rodna și Valea Vinului, care aparține de Rodna. Oameni sunt nevoiți să meargă până la Sîngeorz, chiar și în Bistrița ajung să meargă pentru un Parc, un loc de joacă!”, a fost mesajul transmis de U. M. pe adresa redacției.

Primarul Valentin Grapini recunoaște că e o problemă.

Într-adevăr e o problemă, că nu avem un parc. Pentru copii, sunt unele părculețe de joacă: la grădiniță și școală, în zona blocurilor. Mai sunt și spațiile de joacă private. Dar un PARC, într-adevăr nu avem. Și asta este din cauză că NU am avut teren unde să îl construim. Nu am găsit o suprafață unde să putem să îl amplasăm”, a recunoscut primarul comunei Rodna.

Totuși, există șanse ca în câțiva ani dorința rodnenilor să devină realitate.

Pentru POR 2023/2024 pregătim un proiect de atragere fonduri europene pentru un parc. Doar atunci se vor putea accesa fonduri pentru așa ceva. Am găsit o zonă, pe Toacă, din centrul Rodnei la 10 minute, unde vom amenaja un parc.

E vorba de o suprafață de 5 hectare pe care dorim să o amenajăm. Până acum am făcut demersurile necesare de scoatere din fondul forestier, de pregătire a terenului, astfel încât totul să fie pregătit pentru când vom solicita fonduri. Deci avem în plan un Parc pe o suprafață de 5 hectare”, a concluzionat Valentin Grapini.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: