0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Rodnenii se plâng că nu au un parc în care să se recreeze! Dorința lor ar putea deveni realitate în doi-trei ani

Localnicii din Rodna și Valea Vinului se plâng că nu au un parc în care să se recreeze. Administrația locală susține că există un proiect. Dorința rodnenilor ar putea deveni realitate în câțiva ani.

Cei care locuiesc în Rodna și Valea Vinului se plâng că nu au un parc unde cei mari să se recreeze și cei mici să se joace.

Nu au fost în stare de zeci de ani să facă un parc de joacă pentru copiii a DOUĂ LOCALITĂȚI: Rodna și Valea Vinului, care aparține de Rodna. Oameni sunt nevoiți să meargă până la Sîngeorz, chiar și în Bistrița ajung să meargă pentru un Parc, un loc de joacă!”, a fost mesajul transmis de U. M. pe adresa redacției.

Primarul Valentin Grapini recunoaște că e o problemă.

Într-adevăr e o problemă, că nu avem un parc. Pentru copii, sunt unele părculețe de joacă: la grădiniță și școală, în zona blocurilor. Mai sunt și spațiile de joacă private. Dar un PARC, într-adevăr nu avem. Și asta este din cauză că NU am avut teren unde să îl construim. Nu am găsit o suprafață unde să putem să îl amplasăm”, a recunoscut primarul comunei Rodna.

Totuși, există șanse ca în câțiva ani dorința rodnenilor să devină realitate.

Pentru POR 2023/2024 pregătim un proiect de atragere fonduri europene pentru un parc. Doar atunci se vor putea accesa fonduri pentru așa ceva. Am găsit o zonă, pe Toacă, din centrul Rodnei la 10 minute, unde vom amenaja un parc.

E vorba de o suprafață de 5 hectare pe care dorim să o amenajăm. Până acum am făcut demersurile necesare de scoatere din fondul forestier, de pregătire a terenului, astfel încât totul să fie pregătit pentru când vom solicita fonduri. Deci avem în plan un Parc pe o suprafață de 5 hectare”, a concluzionat Valentin Grapini.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...