18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

România: Peste 1.000 de români infectați, din care 123 în ultimele 24 de ore!

Conform raportului național, de la o zi la alta scade numărul românilor diagnosticați pozitiv cu COVID 19. Deși am depășit 1.000 de îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cu 21 de cazuri mai puține decât ziua anterioară.

Grupul de comunicare strategică a dat raportul, la nivel național, privind evoluția COVID 19. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 123 de cazuri noi, cu 21 mai puține decât în raportarea anterioară.

Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).  Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire” se arată în comunicat.

Unul dintre cei diagnosticați pozitiv este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi  a Municipiului București, iar toți cei ce au avut contact cu el se află în izolare.

”Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private” mai transmit autoritățile centrale.

MAI a întocmit 183 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, 4 dosare penale pentru fals în declarațiile de la vamă și au aplicat 1.883 de amenzi celor ce nu au respectat izolarea/carantina.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

59 de români au fost diagnosticați pozitiv cu COVID 19, dintre cei ce trăiesc în afara granițelor României, iar 11 au decedat.

Întregul buletin îl puteți citi AICI.

Statistici pe diferite criterii, AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...