10.1 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Românii din Ucraina vor să-și recâștige cetățenia! Propunere legislativă a lui Robert Sighiartău pentru a-i ajuta:

Comunități întregi de români locuiesc în Ucraina, la graniță. Aceștia ar vrea să-și recâștige cetățenia română, dar procesul e unul greoi. Robert Sighiartău a venit cu o modificare legislativă care să-i ajute în acest sens.

În urmă cu 2 săptămâni am vizitat în Ucraina comunitățile românești. (…) Una dintre nemulțumirile românilor de acolo – faptul că nu au reușit să-și redobândească cetățenia română”, a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de Facebook.

Conform Wikipedia, românii din Ucraina constituie al treilea grup etnic (după ucraineni și ruși) din Ucraina, numărând 409.608 de persoane, sau 0,85%. Potrivit recensământului din 2001, moldoveni s-au declarat 258.619, iar români – 150.989.

Pentru a-i ajuta să-și recapete cetățenia română, deputatul liberal Robert Sighiartău a venit cu o propunere de modificare a Legii cetăţeniei române. Prin această modificare se înlesnește procesul de redobândire a cetățeniei.

Cetățenie română pentru etnicii români din provinciile istorice ale României !

Am depus împreună cu colegul meu Adrian Cozma un proiect legislativ de modificare a Legii cetăţeniei române nr.21/1991. Propunerea vizează integrarea mai facilă a celor care lucrează și vor să lucreze pe teritoriul României. Dar cuprinde și alte propuneri de înlesnire a obținerii cetățeniei române, inclusiv pentru cei care și-au pierdut cetățenia prin decretul lui Ceaușescu. Exemple: cei care au migrat în SUA sau în alte țări”, a anunțat deputatul Robert Sighiartău.

Această propunere face parte din seria de propuneri menite să-i ajute, pe termen lung, pe refugiați.

O lege pentru cei ce vin din Ucraina în România! Robert Sighiartău: Toți au nevoie de un loc de muncă!

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.