-9.3 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

Românii din Ucraina vor să-și recâștige cetățenia! Propunere legislativă a lui Robert Sighiartău pentru a-i ajuta:

Comunități întregi de români locuiesc în Ucraina, la graniță. Aceștia ar vrea să-și recâștige cetățenia română, dar procesul e unul greoi. Robert Sighiartău a venit cu o modificare legislativă care să-i ajute în acest sens.

În urmă cu 2 săptămâni am vizitat în Ucraina comunitățile românești. (…) Una dintre nemulțumirile românilor de acolo – faptul că nu au reușit să-și redobândească cetățenia română”, a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de Facebook.

Conform Wikipedia, românii din Ucraina constituie al treilea grup etnic (după ucraineni și ruși) din Ucraina, numărând 409.608 de persoane, sau 0,85%. Potrivit recensământului din 2001, moldoveni s-au declarat 258.619, iar români – 150.989.

Pentru a-i ajuta să-și recapete cetățenia română, deputatul liberal Robert Sighiartău a venit cu o propunere de modificare a Legii cetăţeniei române. Prin această modificare se înlesnește procesul de redobândire a cetățeniei.

Cetățenie română pentru etnicii români din provinciile istorice ale României !

Am depus împreună cu colegul meu Adrian Cozma un proiect legislativ de modificare a Legii cetăţeniei române nr.21/1991. Propunerea vizează integrarea mai facilă a celor care lucrează și vor să lucreze pe teritoriul României. Dar cuprinde și alte propuneri de înlesnire a obținerii cetățeniei române, inclusiv pentru cei care și-au pierdut cetățenia prin decretul lui Ceaușescu. Exemple: cei care au migrat în SUA sau în alte țări”, a anunțat deputatul Robert Sighiartău.

Această propunere face parte din seria de propuneri menite să-i ajute, pe termen lung, pe refugiați.

O lege pentru cei ce vin din Ucraina în România! Robert Sighiartău: Toți au nevoie de un loc de muncă!

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...