26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

O lege pentru cei ce vin din Ucraina în România! Robert Sighiartău: Toți au nevoie de un loc de muncă!

Unii dintre cei ce fug din calea războiului vor rămâne la noi în țară. Deputatul Robert Sighiartău va propune, spre votare, o lege care să-i ajute pe termen lung. Aceasta le recunoaște dreptul la muncă și le oferă facilități pentru angajare.

Bistrițenii s-au mobilizat exemplar în ajutorarea celor ce fug din calea războiului. Și-au deschis inimile, buzunarele, casele.

Unii dintre cei ce fug din Ucraina doar tranzitează țara noastră. Ații, în schimb, vor rămâne aici pe o perioadă nedeterminată de timp.

În vederea ajutorării lor, pe termen lung, e nevoie de o ”lege specială!, care să le recunoască dreptul de muncă și totodată să le creeze condiții pentru accesul rapid la un job pe teritoriul României.

În acest sens, deputatul Robert Sighiartău a anunțat că va supune la vot o astfel de lege care să vină în ajutoarea tuturor celor ce vor locui pe teritoriul României.

Românul la nevoie se cunoaște!

În aceste momente dificile, noi, românii am arătat că unitatea și solidaritatea sunt principii de bază ale societății noastre.

În ultimele zile, zeci de mii de refugiați au intrat în România fugind din calea unui război pe care nu și-l doresc, fiind sprijiniți de mii de voluntari români.

Pe lângă măsuri urgente și necesare, trebuie să ne pregătim pentru anii ce urmează în această nouă lume mai nesigură.

În calitate de parlamentar și de vicepreședinte pentru Relații Externe, voi propune o serie de proiecte de lege la nivelul Parlamentului menite să îi sprijine atât pe cei peste 500.000 de etnici români din Ucraina, cât și pe ceilalți cetățeni ai Ucrainei și ai altor state apropiate ca și cultură și istorie de România.

Dumnezeul să îi aibă în pază pe cetățenii Ucrainei și Europa” a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Mda.. ați gătat cu pandemia,cu facturile umflate. Totul e lapte și miere la noi, putem să ne preocupăm de alții.Vai de capul nostru!P S. Sunt alături de Ucraina ,dar să nu exagerăm și țara noastră arată ca după război și pe politicieni îi doare în cot. S au găsit acum mari eroi în frunte cu Turc să facă acte de binefacere. Gargară ieftină!

  2. Voi bogotanii , nu gasiti locuri de munca nici ptr romanii ramasi acasa si care inca n-au ” fugit ” din tzara… Inafara de agricultura si constructii, nu stiu zau… unde i-ati putea ” plasa „… ( adica unde nu merg romanii ) . Problema este ca cei apti ptr astfel de munci, n-au venit din Ucraina, ci au ramas acolo . Femeile care au venit, in majoritate cu copii mici dupa ele, unde o sa le plasati la munca , ptr ca la alea trebuie sa le asigurati gradinite ptr copii si sa le asigurati mijloc de transport la si de la munca … ?

  3. Gretoase personaje Turc și Sigartau asta pozează în buni samariteni dar uita că sunt niște nulități incompetența gretoase pe care nu le va păstra nici macar istoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...